En Sıcak Konular

'Hedefimiz, revakların muhafaza edilmesi'

14 Kasım 2011 22:06 tsi
'Hedefimiz, revakların muhafaza edilmesi' Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kabe çevresinde yer alan Osmanlı'dan kalan revakların Suudi Arabistan tarafından yıkılmak istenmesiye ilgili olarak, "Hedefimiz, revakların orada muhafaza edilmesidir." dedi.

Dışişleri Bakanlığı'nın 2012 yılı bütçesi, Bütçe ve Plan Komisyonu'nda kabul edildi. Komisyon toplantısında, milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Bakan Davutoğlu, Kabe çevresindeki revaklarla ilgili gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Revaklar konusunda, yıllardır ne zaman bu konu açılsa her türlü girişimde bulunuyoruz. Bizim için revaklar, ortak kültürümüzün ve İslam medeniyetinin nadide eseridir. Bizzat Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın talimatıyla yaptığım ziyarette, krala nadide eser olduğunu, korunması gerektiğini söyledim. Gece gündüz takip ediyorum. Hacca giden Kabe'yi ziyaret edenler bilirler, milyonlarca insanın geldiği ve mekan darlığı çekildiği ortada. Suudi Arabistan yetkililerinin gündeme getirdiği bu. Ramazan ve hac dömeninde büyük yığılma oluyor. Revaklar bugünkü ihtiyaca göre konuşlandırılmış değil. Onlar, revakları muhafaza ederek nasıl çözüm bulabilecekleri konusunda proje üzerinde çalışıyor. Biz, revakların kültürel miras olarak korunmasını, gözümün nuru gibi korumakla mükellef addediyoruz. Görüşmeye devam edeceğiz. Bu ihtiyacı da görüyoruz. Nasıl formül bulacağımız hususunda görüşmelerimiz sürüyor. Görüşme yapmak için Suudi Arabistan heyeti buraya gelecek. En öncelikli hedefimiz, onların orada muhafaza edilmesidir. Bütün alternatif yolları deneyeceğiz."

(CİHAN)

Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,022 µs