En Sıcak Konular

Hükümetten bedelli açıklaması

14 Kasım 2011 18:53 tsi
Hükümetten bedelli açıklaması Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç toplantı sonrası açıklama yaptı.

Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında ''bedelli askerlik'' konusunun gündeme gelmediğini belirterek, ''bedelli askerlik konusunda bir düzenleme yapılacağını, bunda temel göstergenin Türk Silahlı Kuvvetlerin asker ihtiyacı olduğunu'' dile getirdi. Arınç, bu konudaki açıklamanın ise Başbakan RecepTayyip Erdoğantarafından açıklanacağını söyledi.

TRT'YE YENİDEN İBRAHİM ŞAHİN ATANDI

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç,Bakanlar Kurulu kararınca TRT Genel Müdürlüğü'ne İbrahim Şahin'in yeniden atandığını açıkladı.

Arınç, Suriye'de Beşar Esed yanlılarının Türk Büyükelçiliği'ne saldırmasının ardından gelen özrün, resmi kanallardan diplomatik olarak da beklendiğini söyledi.

Başbakanlık Merkez Bina'da 5,5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı ardından basın toplantısı düzenleyen Arınç, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Suriye Dışişleri Bakanı'nın, basın aracılığıyla yaptığı özrün yeterli olup olmadığına yönelik soruya Arınç, 12 Kasım akşamı Suriye'de, Türkiye'nin mekanlarına yapılan saldırılara devlet olarak çok ciddi tepki verildiğini belirterek cevap verdi.

Suriye'de görev yapan Türk vatandaşlarının güvenliğinin sağlanmasının, Suriye'deki ilgili birimlerin görevi olduğunu dile getiren Arınç, Arap Birliği'nin aldığı kararın ardından, Türk büyükelçiliğine yönelik saldırının ardından yapılan özrün resmi ağızdan da yapılmasını beklediklerinin altını çizdi. Son olayların, Türkiye'nin Suriye ile ilgili politikalarının ne kadar doğru ve haklı olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen Arınç, Suriye'nin, halkına karşı şiddet içeren tavrının sadece Arap Birliği değil, Avrupa Birliği ve ABD tarafından da doğru bulunmadığını aktardı. Arınç, "Türkiye, Suriye'den özrü diplomatik kanallardan da bekliyor. Bu, yakında olacak, hepiniz göreceksiniz." dedi.

"Resmi özür gelmezse Türkiye'nin tavrı ne olacak?" sorusuna Arınç, "Resmi özür gelmezse bu soruyu yeniden sorarsınız, o zaman söylerim." cevabını verdi.

GÜVENLİK GÜÇLERİNİN BAŞARISI

Son feribot kaçırma olayı ve terör örgütü PKK'nın şehirlerdeki eylemlerine dönük tedbirlerin sorulması üzerine Arınç, gemiyi kaçıran eylemcinin akıbetinin tüm kamuoyu tarafından görüldüğünü söyledi.

Eylemcinin cenazesine BDP'li bir milletvekilinin gittiğinden de herkesin haberdar olduğunu söyleyen Arınç, "Benim dikkat çekmek istediğim konu, güvenlik güçlerimizin son aylardaki başarılarıdır. Güvenlik güçlerimizin asker, emniyet güçleriyle ve sivil güçleriyle terörle mücadele konusunda son haftalarda sağladıkları başarılardır. İstihbarat başarısıdır. Güvenlik güçlerimizin bu başarılarıyla terör örgütünün silah kullanamaz hale gelmesini arzu ediyor ve bekliyoruz." diye ifade etti.

(CİHAN)



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,658 µs