En Sıcak Konular

Merkel: Bu Almanya için utanç verici bir şey

14 Kasım 2011 16:24 tsi
Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2000 yılından bu yana 8 Türk ve 1 Yunan'ın aşırı sağcılar tarafından öldürülmesiyle ilgili olarak, bunun ülkesi için utanç verici bir durum olduğunu söyledi.

Merkel, genel başkanlığını yaptığı Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin (CDU) Leipzig kentinde düzenlediği parti kurultayında yaptığı konuşmada, ülkesinde yabancıların öldürülmesiyle ilgili olarak "aşırı sağcı terörizmi" sert bir dille kınadı. "Bu Almanya için utanç verici bir şey" diyen Merkel, cinayetlerin aydınlatılması için her türlü çabayı harcayacaklarını söyledi.

Merkel ayrıca, Avrupa'nın ekonomik durumunun kötü olması durumunda Almanya'nın durumunun da kötü olacağını, bu nedenle avronun korunması için her türlü çabanın harcanması gerektiğini ifade ederek, "Avro başarısız olursa, Avrupa başarısız olur" şeklindeki sözlerini yineledi. Almanya'da işsizliğin ilk kez 3 milyonun altına düştüğünü de belirten Merkel, ülkede işsiz tek bir insan kalmayana kadar çabalarını sürdüreceklerini söyledi. Almanya'nın nüfusunun azaldığına ve yaşlı nüfusun arttığına da dikkat çeken Merkel, gelecek yıllarda öğrenci sayısının yüzde 30 oranında azalacağını, bu sorunun çözülmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer de, Berlin'de yaptığı açıklamada, aşırı sağcıların bugüne kadar fark edilmeden cinayet işleyebilmiş olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, cinayetlerin bir an önce açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi. Aşırı sağın bugüne kadar hafife alınıp alınmamış olduğunun da araştırılması gerektiğini ifade eden Böhmer, Almanya'da insanların çok büyük çoğunluğunun, kökeni ne olursa olsun tüm insanlarla barış içinde yaşamak istediğini, ülkesinde yabancı düşmanlığına, nefrete ve şiddete yer olmaması gerektiğini düşündüğünü kaydetti.

Öte yandan, Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich de, 2000 yılından beri işlenen seri cinayetlerle aşırı sağcıların bir ilgisi olduğunun bugüne kadar görülememiş olmasının çok endişe verici olduğunu belirterek, Thüringen Eyaleti Anayasayı Koruma Dairesi'nden olayların aydınlatılmasını istedi. Bu arada, intihar eden aşırı sağcı katillerin cinayetlerde kullandığı Ceska 83 marka Çek yapımı tabancanın İsviçre'den Almanya'ya getirilmiş olduğu tespit edildi.

AA

Bu haber 945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,806 µs