En Sıcak Konular

Erciş’te soğuk can aldı!

14 Kasım 2011 15:26 tsi
Depremin yıktığı Van’ın Erciş İlçesi Çelebibağ Beldesi’nde bedensel engelli 7 yaşındaki Deniz Olgun, naylon çadırda yakalandığı hastalıktan hayatını kaybettiği öne sürüldü.

VAN’da meydana gelen 7.2’lik depremde hasar gören bazı binalar, çarşamba günkü 5.6’lık depremde yıkıldı. Birçok evin kullanılamaz durumda olduğu Hacıbekir Mahallesi’nde depremden kurtulan vatandaşlar, şimdi de soğukla mücadele ediyor. “Depremde ölmedik, soğuklar bizi öldürücek” diye konuşan depremzedeler kışlık çadır istiyor. Kar ve soğuk havanın etkili olduğu deprem bölgesinde en çok çocuklar ve engelliler etkileniyor. Gece eksi 10 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları ile çadırda yaşam mücadelesi veren vatandaşlar, yıkılan evlerden çıktıklarına şükrederken, şimdi de soğuktan ölmekten korkuyor.

Çadırda kanserle mücadele

Soğuk havada çadırda yaşam en çok yaşlı, engelli ve çocukları etkiliyor. Hacıbekir Mahallesi Dere Sokak’ta branda ve naylondan kurdukları derme çatma barınakların altında yaşam mücadelesi veren ve kanser olduğunu söyleyen 52 yaşındaki Namet Yıldız, çok zor şartlar altında çadırda kaldığını söyledi. Yıldız, hem tedavisinin yapılmasını, hem de daha iyi koşullarda yaşamak istediğini

Erciş’te soğuk can aldı

DEPREMİN yıktığı Van’ın Erciş İlçesi Çelebibağ Beldesi’nde bedensel engelli 7 yaşındaki Deniz Olgun, naylon çadırda yakalandığı hastalıktan hayatını kaybettiği öne sürüldü. Erciş’e 7 kilometre uzaklıkta bulunan Çelebibağ Beldesi Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan Enver Olgun, depremde evlerinin hasar gördüğünü belirterek, kriz merkezi ve kaymakamlıktan defalarca görüşmesine rağmen çadır alamayınca kendi çabalarıyla naylonlardan bir baraka yaptığını, 12 nüfuslu ailesi ile burada yaşamaya başladıklarını söyledi. Evin engelli çocuğu Deniz Olgun, rahatsızlanınca Bitlis Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Buradan Batman’a sevkedilen Deniz Olgun kurtarılamadı.

Depremzedeler izci kampında

VAN’da meydana gelen iki ayrı deprem felaketinin ardından evleri zarar gören 53 kişi, Mersin’in Silifke ilçesindeki izci kampına yerleştirildi. Deprem afetinin ardından çetin kış şartları ve dondurucu soğuk nedeniyle zor durumda kalan 53 kişiden oluşan 8 aile, Silifke’ye bağlı Atayurt Beldesi’ne geldi. Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Sayılan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın tarafından karşılanan 53 depremzede, Kapızlı 23 Nisan Spor ve İzcilik Tesisi’ne yerleştirildi. 700 kişi kapasiteli tesise önümüzdeki günlerde 176 depremzedenin daha yerleştirilecek.


2 depremde 644 ölü

BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Van’da 9 Kasım’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde 40 kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin yaralandığını açıklarken; 25 kişinin cesetlerinin çıkartıldığı, 15 kişinin de yaralı kurtarıldığı Bayram Oteli enkazındaki arama ve kurtarma çalışmaları tamamladı.

Vatan

Bu haber 829 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,611 µs