En Sıcak Konular

Rusya'dan Türkiye'ye suçlama

14 Kasım 2011 15:20 tsi
Rusya'dan Türkiye'ye suçlama Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye üzerinden Suriye’ye silah kaçakçılığı yapıldığını açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye dahil başka ülkeler üzerinden Suriye’ye kaçak silah sevkiyatı yapıldığını belirtti.

Gazetecilerin Suriye’deki durumla ilgili soruları üzerine Lavrov: “Bu çok önemli bir an, kimse bunları inkar etmiyor. Gerçi fazla yorumu da yapılmıyor. İşte özellikle Lübnan, Türkiye, İran ve başka ülkeler üzerinden Suriye’ye kaçak şekilde silah sevkiyatı yapıldığıyla ilgili” dedi.

Havai’de gerçekleşen APEC zirvesi çerçevesinde basının sorularını cevaplayan Rus Dışişleri Bakanı, Suriye’de rejim değişikliği için batı ülkelerin Suriyeli muhalifleri kışkırttığını da ima ederek, “Bu insanlar Washington ve Brüksel’den (Devlet Başkanı Beşar) Esad’la diyaloğa geçilmemesi ve onun gitmesi gerektiği hususunda sert açıklamalar duyunca, tabii ki bunlar yapıcı diyaloga sevketmiyor... Washington açık şekilde muhalif güçlere Esad’ın silahları bırakması yönündeki çağrılarına kulak asmamasını önerdi” diye konuştu. Rusya’nın Suriye muhalefetine akıl vermeye çalıştığını anlatan Lavrov, “Onlara kendi kaygılarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Çünkü iktidar mücadelesi öyle bir şeydir ki, çoğu zaman tek hedef iktidarın kendisi oluyor. Fakat kendi ülke ve halkını düşünmek lazım” eleştirisi getirdi.

Rusya’nın Suriye’de krizin çözülmesi için çabalarını sürdürdüğünü kaydeden Lavrov, muhalif Ulusal Konsey temsilcisi Burhan Galyun’la yarın Moskova’da görüşeceklerini ifade etti.

Geçen hafta Şam, Arap Ligi’nin siyasi tutukluların salıverilmesi ve kırsal alanda oluşturulan askeri donanımların kaldırılması yönündeki planını kabul edeceğini açıklamıştı. Ancak Suriye yönetimi barışçıl gösterilere karşı güç kullanmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler tahminlerine göre 3 binin üzerinde sivil hayatını kaybetti.

Bu haber 1,258 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,211 µs