En Sıcak Konular

AK Parti'den ilginç teklif

14 Kasım 2011 15:11 tsi
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, ilginç bir teklif yaptı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, sahillerdeki yazlıkların Van ve Erciş depreminde evleri yıkılan vatandaşlara açılması çağrısı yaptı.

Van ve Erciş’te yaşanan depremlerin ardından bölge insanının zor kış şartları altında yaşam savaşı verdiğini hatırlatan Yalçın, devletin depremin ilk anlarından itibaren vatandaşların derdine yetişme gayreti gösterdiğini dile getirdi. Hükümetin depremzedeleri devletin sosyal tesislerinde barındırmak için çalışma başlattığına dikkat çeken Yalçın, özellikle çocuk, kadın ve yaşlıların barınma ihtiyaçları için tesislerin yetersiz kalması durumunda, sahil bandındaki yardımsever vatandaşlara ait yazlıkların kullanıma açılabileceğini kaydetti.

Yalçın, tatil beldelerinde yazlık sahibi olan tüm Bursalılara, evlerini depremzedelere açma çağrısında bulundu: “Gün kardeşlik, birlik ve bütünlük günüdür. Van ve Erciş’te soğukla mücadele etmek zorunda kalan başta çocuklar olmak üzere tüm depremzedelerimizin derdine ortak olmak, onlara sahip çıkmak zorundayız. Bu amaçla olanak sahibi Bursalıların çağrımıza duyarlılık göstermesini diliyorum. Kış boyunca boş kalan yazlıklar en azından önemli bir amaç için kullanılmış olacak. Eğer varsa Bursa kent merkezindeki boş daireler de bu amaç doğrultusunda kullanılabilir. Önemli olan bu kışı geçirmek. Kaldı ki devletimiz bahara kadar Van ve Erciş’teki barınma sorununu çözecektir.”

Bu arada AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, depreme karşı alınacak tedbirlerin başında gelen Özel Kentsel Dönüşüm Yasası çalışmaları öncesinde ilgili meslek odalarına da bir dizi ziyarette bulunacağını açıkladı. Deprem kuşağında bulunan Bursa’nın yeni ve güvenli bir şehirleşme modeliyle bir kez daha kurulması gerekliliğine işaret eden Yalçın, şöyle devam etti: “Bu çalışmayı yaparken bilimsel verileri göz ardı etmemeliyiz. Jeofizik, Jeoloji, Şehir Plancıları, İnşaat ve Mimarlar gibi meslek odalarının kentin deprem güvenliliğine artırma konusundaki tespit ve görüşleri yol haritamızı belirleyecek. Bu konuda daha derinlemesine bilgi sahibi olmak için kendileriyle görüşeceğiz.”

CİHAN 

Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,952 µs