En Sıcak Konular

Rusya, Arap Birliği'ni eleştirdi

14 Kasım 2011 12:55 tsi
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Arap Birliği'nin Suriye'nin üyeliğini askıya almasına karşı çıkarak, batıyı Suriye'de muhalefeti kışkırtmakla suçladı.

Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre, Lavrov, Arap Birliği'nin Şam'ın üyeliğini askıya almasının doğru olmadığını söyleyerek, batının Suriye lideri Beşar Esad'ı indirmek için muhalefeti kışkırttığını ileri sürdü.

Lavrov, Rusya'nın, nükleer programından ötürü İran'a yeni yaptırımların uygulanmasına karşı olduğunu belirterek, batılı ülkelerin tek taraflı yaptırım uygulamak için İran ile gerginliği tahrik ettiğini ileri sürdü.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) İran ile ilgili hazırladığı raporda yeni hiç bir şeyin olmadığını savunan Lavrov, "Raporda sadece İran'ın askeri araştırmalar yaptığına yönelik net yanıtlar vermediğine dair ifadeler var. UAEK'ya bir başka ülkeden gelen belgeler var. UAEK'dan durumu daha iyi anlayabilmek için bu ülkenin açıklanmasını istiyoruz" diye konuştu.

İran'a yönelik yaptırım dayatmasının aşırıya kaçtığına inandıklarını belirten Lavrov, Tahran'ın nükleer programıyla ilgili sorunun diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini vurguladı.

-"ABD füze kalkanı konusunda henüz güvence vermedi"-

Lavrov, ABD'nin füze kalkanını Karadeniz, Barents Denizi, Kuzey denizi ve Baltık Denizi'ne yerleştirme olasılığını göz ardı etmediğini ancak Moskova'ya hala kalkanın Rusya'ya karşı olmadığına dair güvence verilmediğini belirtti.

Lavrov, "Elbete ABD, füze kalkanının sadece Akdeniz dışındaki bölgelere de yerleştirilmesini göz ardı etmediğini itiraf etti... ki biz de bu durumu göz ardı etmiyoruz. Bu konudaki pozisyonumuz da farklı değil: 'Merak etmeyin. bu size karşı değil' şeklindeki ifadeler bizi tatmin etmez" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in görüşmelerinde, Obama'nın Moskova'ya füze kalkanının kendilerine yönelik olmadığına dair yazılı güvence verileceğini açıkça ifade ettiğini söyleyen Lavrov, ancak bugüne kadar bu konuda tatmin edici bir güvencenin kendilerine sunulmadığını kaydetti.



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,221 µs