En Sıcak Konular

Şok iddia: PKK'nın gelir kaynağı...

14 Kasım 2011 12:09 tsi
Şok iddia: PKK'nın gelir kaynağı... Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akpınar Örgütün önemli gelir kaynaklarından birinin kamu kaynakları olduğunu söyledi.

Siyaset Bilimci veKCKüzerine çalışmaları bulunan Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akpınar, KCK operasyonlarından MHP'nin tavrına, PKK-KCK'nın finans kaynaklarından, PKK'nın Türkiye dağlarındaki uyuşturucu tarlalarına kadar Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

"KCK eşittir PKK. PKK yıprandıkça yeni isimler ortaya çıkardı. KCK aslında PKK'nın bir ileri gelişmiş versiyonudur. Devletleşmeye bir adım daha yaklaşmış olan versiyonudur." diyen Mahmut Akpınar, PKK ile KCK'yı ayırmaya hiç gerek olmadığını belirtti. KCK operasyonlarını eleştirenleri iki kısma ayırdığını dile getiren Akpınar, bir kısım aydınların KCK'nın bölgedeki Kürtler üzerinde Stalinist baskı kurduğunun farkında olmadığını aktardı. Bu aydınların KCK'yı BDP ve PKK'nın propagandaları çerçevesinde tanıdığını, onların gezdirmeleriyle olaylara baktıklarını ifade eden Akpınar, bu aydınların Kürt toplumunun yaşadığı sıkıntılara nüfuz edemediklerini söyledi.

Bir de 100-150 yıldır bu sistemin çekirdeğini işgal eden 'beyaz aydınların' KCK operasyonlarına sert muhalif duruş sergilediklerini aktaran Yrd. Doç. Akpınar, "Beyaz aydınlar dediğimiz sistemden beslenegelen aydınların KCK'yı iradi olarak perdelediklerini, koruduklarını himaye ettiklerini düşünüyorum. Ama bunlardan ve propagandalarından etkilenen, KCK'nın iç yüzünü bilmeyen aydınların da bu rüzgara kapıldıklarını düşünüyorum. KCK PKK'nın ejderhalaşmış halidir. Ve bir süre daha geç kalınırsa bunun hakkından gelmenin imkansız olacağını düşünüyorum. Onun için her ne şekilde olursa olsun bu operasyonların kararlı şekilde devam etmesi, ama paralelinde Kürt vatandaşlarımızın haklarının da verilmesi ve açılımların devam etmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

"DEVLET EBED MÜDDET ANLAYIŞIYLA MHP'NİN KCK'YA DAHA GÜR SES ÇIKARMASI GEREKİR"

KCK operasyonlarına destek konusunda MHP'nin daha gür bir şekilde ses çıkarması gerektiğini söyleyen Akpınar, MHP'nin devletleşme iradesi göstermiş KCK'ya karşı yürütülen operasyonlarının arkasında durması, hükümeti desteklemesi gerektiğinin altını çizdi. Akpınar, "Ancak orada cılız bir ses var. MHP'nin bazen12 Eylülreferandumunda olduğu gibi çelişkili durumları olabiliyor. Ne düşünüyorlar bilemiyorum." dedi.

Hiçbir egemen devletin sınırları silahlı, haraç kesen paralel bir devlet anlayışını kabul etmeyeceğine işaret eden Akpınar, muz cumhuriyetleri dahil herhangi egemen bir devletin de paralel devlet anlayışına müsaade etmeyeceğini belirtti. Akpınar, 'devlet de silah bıraksın' demenin teröre doğrudan destek vermek anlamına geldiğini ve iyi niyetle bağdaşmayacağını vurguladı.

"LİCE, KULP VE HAKKARİ DAĞLARINDA UYUŞTURUCU TARLALARI VAR"

Türkiye'de terörle mücadelede konsept değişikliği ve kararlılığın PKK'nın finans kaynaklarını da kurutmaya dönük olduğunu ifade eden Akpınar, kamuoyunun çok bilmediği Lice, Kulp ve Hakkari'nin dağlarında yıllardır geniş devasa uyuşturucu tarlaları bulunduğunu söyledi. Örgütün finans kaynağını oluşturan uyuşturucunun Afganistan'dan gelmediğini, Türkiye sınırları içerisinde üretildiğini kaydeden Akpınar'a göre KCK kırsalda uyuşturucuyu ürettirmek için insanlara koruma sağlıyor, bu uyuşturucuyu satıyor.

Uyuşturucudan örgütün yıllık 500 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında gelir elde ettiğini söyleyen Siyaset Bilimci Akpınar, Diyarbakır'da Valinin koordinesinde, jandarma, polis ve askerin katıldığı operasyonla 40 ton ile Türkiye tarihinin en yüksek oranda uyuşturucusunun ele geçirildiğini belirtti. Örgütün gelir kalemlerinden birinin de haraç olduğunu dile getiren Akpınar, vergi adı altında vatandaştan toplanan bu haraçların da üzerine gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Uluslar arası yardımların da PKK'nın finans kaynağı olduğunu, AB'nin birçok projesinin BDP'li belediyeler üzerinden örgüte aktarıldığını dile getiren Akpınar, yurt dışındaki Kürt kökenli vatandaşlardan da önemli oranda haraç alındığını ifade etti.

"PKK'NIN GELİR KAYNAĞI HAZİNE'DEN"

Örgütün önemli gelir kaynaklarından birinin de kamu kaynakları olduğunu açıklayan Akpınar, şu bilgileri verdi: "Hazine'den alınan kaynaklar... Merkezi bütçeden belediyelere aktarılan paralar o şehrin yatırımlarına, alt yapısına, sokaklarına aydınlatılmasına harcanmıyor. Bunu BDP'li belediyelere gittiğinizde çok net görürsünüz. Bu kaynaklar örgüte aktarılıyor. Ve maalesef devletin çok ciddi bir denetiminin olmadığını görüyoruz. Belediye başkanlarının maaşlarının bir kısmının dahil, merkezi bütçeden BDP'li belediyelere aktarılan kaynakların önemli bir kısmı örgüte gitmektedir. Bir örgütü çökertmek istiyorsanız silahlı mücadelenin ötesinde insan kaynaklarını ve mali kaynaklarını bitirmeniz lazım. Yapılan operasyonlarla örgütün 3 -5 ay içinde minimalleştirileceğini, kontrol edilebilir hale geleceğini düşünüyorum."

cihan



Bu haber 1,295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,304 µs