En Sıcak Konular

Erdoğan, bakanlarına kızdı

14 Kasım 2011 11:22 tsi
Erdoğan, bakanlarına kızdı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önceki günkü Van ziyaretinin perde arkasında ilginç gelişmeler yaşandığı öğrenildi.

Erciş’ten sonra Van kent merkezine gelen Erdoğan, Bayram Oteli’nin enkazında incelemelerde bulundu. 10 bakanın eşlik ettiği Erdoğan, otel enkazındaki incelemelerinin ardından Van’daki kriz merkezine geçti.
Erdoğan, burada bakanlar, Ankara’dan gelen bürokratlar ile yerel yöneticilerin katıldığı bir toplantı yaptı. Erdoğan’ın, bu toplantıdan sonra bir basın açıklaması yapması planlandı. Ancak, toplantıdan çıkan Erdoğan, basın toplantısı düzenlemeyerek doğrudan havaalanına giderek, Ankara’ya döndü. Alınan bilgilere göre, Erdoğan’ın toplantıda bakan ile bürokratlara özetle, “Siz, bana sorunu tam anlatmamışsınız. Burada sorun çok daha ciddi. Kış şartlarında Van’daki vatandaşlarımızın acil sorunlarına hemen çözüm bulmalıyız” dediği öğrenildi. Erdoğan’ın kriz yönetimindeki bürokratik aksamalara tepki gösterdiği için kızdığı, bu nedenle basın toplantısını son anda yapmaktan vazgeçtiği dile getirildi.


60 otobüs kalkacak

Erdoğan’ın talimatı üzerine kriz bürokrasisi hareketlenirken, Van’da aşırı soğuklar nedeniyle sıkıntı içinde olan halkın geçici olarak Türkiye’nin güneyindeki illere taşınması kararı alındı. Bu kapsamda ilk etapta devlet tarafından 60 otobüs kiralandı. Başbakanlık kaynakları, Mersin Valiliği’nin bu konuda bir hazırlık yaptığını belirterek, “İlk parti öncelikle Mersin’de ve güney illerinde aşama aşama kabul edilecek. Kış şartları Van’da çok ağırlaştı. Vatandaşlarımızın, soğukta çok ciddi sıkıntılar çekmemesi için isteyenler, geçici olarak önce güney illerine sonra da Türkiye genelinde diğer illerde tespit edilen konaklamaya uygun yerlere sevk edilecek. Bu uygulama kış şartları nedeniyle acilen başlatıldı” değerlendirmesinde bulundu.

Aydın Hasan / Milliyet



Bu haber 1,079 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,562 µs