En Sıcak Konular

İran'daki patlamada İsrail'in parmağı var mı?

14 Kasım 2011 10:44 tsi
İran'daki patlamada İsrail'in parmağı var mı? İran, aralarında Devrim Muhafızları füze uzmanı Tuğgeneral Hasan Tehrani Mukaddem’in de bulunduğu 17 kişinin ölümüne neden olan patlamada İsrail'in parmağı olduğuna inanıyor.

IRNA haber ajansının bildirdiğine göre, bilgisayar sistemlerinde yeni bir virüs keşfeden İranlı mühendisler, patlamanın arkasında CIA ve Mossad’ın ürettiği “Duqu” virüsü olduğunu iddia etti.

Ajans, İran Sivil Savunma Örgütü Başkanı Golam Rıza Celali’nin, “Duqu ile mücadelemizin ilk aşamasındayız” dediğini belirtti.

ABD’li güvenlik yazılımı şirketi Symantec, Duqu’nun ortaya çıkışını Ekim ayında duyurmuştu. Şirket geçen ay yayımladığı raporda, “İran’ın çok sayıda santrifüjünü devre dışı bıraktığına inanılan Stuxnet’in sanayi kontrol sistemlerinde hasara yol açtığını, Duqu’nun ise bulaştığı sistemleri siber saldırılara karşı zayıf kıldığını” ifade etti.

Celali, Stuxnet virüsünü temel alan “yeni siber tehdidin” altında bulunan tüm nükleer tesislerdeki bilgisayarları kontrol ettiklerini, İran’ın virüsle savaşmak için yazılım ürettiğini” belirtti.

"PATLAMA SABOTAJ SONUCU"

Time dergisine konuşan Batılı bir istihbarat yetkilisi de "Patlamanın kaza olduğunu söyleyen İranlılara inanmayın" ifadesini kullanarak, "İran'ın nükleer silah geliştirme kabiliyetine darbe vurmak için yeni sabotaj girişimlerinin gerçekleştirileceğini" söyledi. Yetkili, "Daha şarjörde çok mermi var" ifadesini kullandı.

Devrim Muhafızları’na bağlı Fars haber ajansı, “patlamanın nükleer silah testleri veya füze başlıklarının taşınması esnasında yaşandığına” dair haberleri reddetmişti. Devrim Muhafızları’nın basın sözcüsü General Ramazan Şerif, “Patlamanın geleneksel silahların taşınması esnasında yaşandığını” belirtmişti.

TESİSTE ŞAHAB FÜZELERİ VARDI

Başkent Tahran’ın yaklaşık 20 kilometre batısında yaşanan patlama, bir füze tesisininin tamamına yakınını yok etti. Tesiste, İsrail’e ulaşabilen Şahab füzeleri bulunuyordu.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) tarafından geçen hafta açıklanan, İran nükleer programı hakkındaki raporda, “İran’ın Şahab-3 füzesindeki geleneksel savaş başlığını çıkartarak nükleer başlıkla değiştirmeyi denediği” bilgisine yer verildi.

"UMARIM YENİ PATLAMALAR OLUR"

Devrim Muhafızları, İran-Irak savaşında top ve füze birlikleri için çok büyük görevler üstlendiği belirtilen Tuğgeneral Mukaddem’in “izinden gideceklerini” belirtti.

İsrail basını ise Cumartesi günü yaşanan patlamayı ertesi gün manşetlerine taşıdı. Maariv gazetesi, “İran Ordusu’na yapılan saldırılardan kim sorumlu” manşetini atarken, geçmişte İran nükleer ve askeri ağında geri adım atılmasına neden olan olayların listesini verdi.

İsrail radyosuna konuşan Savunma Bakanı Ehud Barak, “Cumartesi günü yaşanan patlamaların ileride tekrar yaşanmasını umduğunu” söyledi.

H.Planet


Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,509 µs