En Sıcak Konular

Türker: Kıbrıs davasından ödün verilmemeli

14 Kasım 2011 10:29 tsi
DSP Genel Başkanı Türker, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 28. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kıbrıs davasından ödün verilemeyeceğini ifade etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 28. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayan DSP Genel Başkanı Türker, KKTC'nin yaşam, var oluş ve bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğuna dikkat çekerek, "KKTC çok zor şartlardan geçilerek kurulmuş bir cumhuriyettir. 15 Kasım 1983’te kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, o günden bugüne kadar dimdik ayakta durmuştur. Partimizin kurucusu, Bülent Ecevit’in önderliğindeki Türk Barış Harekatı, tüm Ada’ya barış ve huzur getirmiş, sadece KKTC halkı değil Rum kesimi de bu barış ve huzura kavuşmuştur." dedi.

Avrupa Birliği’nin Rum yönetimini üyeliğe kabul etme kararının, hem uluslararası hukuka hem de adalet anlayışına aykırı bir yaklaşım olduğunu belirten Türker, "Çünkü Ada’da iki ayrı devlet iki ayrı millet mevcuttur. Bu nedenle, KKTC de özel bir düzenleme ile AB statüsüne dahil edilmelidir. Uluslararası camia KKTC’nin varlığını kabul etmeli ve KKTC’nin uluslararası arenada yer almasına destek vermelidir." sözlerini kaydetti.

"Kimse Kıbrıs davasından ödün verilmesini beklemesin" diyen Türker, açıklamasına şöyle devam etti: "Kıbrıs davası milli davamızdır ve bu davadan asla ödün verilemez. Kıbrıs sorununu çıkmaza sürükleyenler, KKTC Türkleri’nin geleceğini gölgelemeyi amaçlayanlar bilmelidirler ki Demokratik Sol Parti her zaman onların karşısında olacaktır. Ada’da barışın egemen kılınması için canını veren şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, adil ve kalıcı bir barışın sağlanması için KKTC halkının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyor ve KKTC bayramımızı yürekten kutluyoruz."

cihan

Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,651 µs