En Sıcak Konular

PKK'nın baskısı BDP'yi ikiye böldü

14 Kasım 2011 10:14 tsi
KCK tutuklamalarını gerekçe yapan PKK'nın, BDP'ye yaptığı ‘Meclis'i terkedin' çağrısı partiyi böldü. Bazı milletvekilleri ‘çağrıya uyalım' derken, bazıları ise ‘Mücadele Meclis'te yürütülmeli' görüşünde.

 
PKK/KCK yöneticilerinin BDP'ye yönelik ‘Meclis'ten çekilin” çağrıları, partide çatlağa yol açtı. BDP'nin sertlik yanlısı kanadı olan ve ‘şahinler' olarak bilinen milletvekilleri bu çağrının tartışılmasını isterken, sorunlara Parlamento zemininde demokratik yollardan çözüm aranmasını isteyen diyalog ve müzakere yanlısı isimler ise böyle bir tartışmayı doğru bulmuyor.KCKoperasyonları kapsamında BDP PM ve Anayasa Komisyonu üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Yazar Ragıp Zarakolu'nun tutuklanması BDP'yi karıştırdı. Tutuklamanın ardından KCK Yürütme Konseyi Üyesi ve PKK sorumlularından Duran Kalkan'ın, ‘Meclis'ten çekil' çağrısı yapması BDP'de çatlağa neden oldu. Milletvekillerinin çoğu bu fikrin tartışılmasını bile istemezken, parti içinden bazı isimlerin bunun tartışılmasının yararlı olacağı görüşünü savunduğu belirtiliyor.

Kışanak ve Ayna başı çekiyor

Bu fikri savunanların başını BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak çekerken, sertlik yanlısı açıklamaları ile bilinen Emine Ayna,Sebahat Tuncelve Özdal Üçer gibi isimlerin de KCK'ya göre hareket edilmesini savunduğu iddia ediliyor. Ancak BDP'de, milletvekillerinin tamamına yakınının bu yöndeki tartışmalara sıcak bakmadığı belirtiliyor. sorunların TBBM çatısı altında diyalog ve müzakere ile çözümünü isteyen Altan Tan, Sırrı Süreyya Önder, Sırrı Sakık ve Ertuğrul Kürkçü ‘çekilme' fikrine karşı çıkıyor.

KCK'YI SULANDIRMA, DAVA SÜRECİNİ KİLİTLEMEK İÇİN EYLEM HAZIRLIĞI

BDP, üyelerine ‘Ben de KCK'lıyım' dedirtecek


BDP'nin Diyarbakır'da yaptığı Parti Meclisi toplantısında KCK operasyonlarını tıkamaya yönelik alınan bir dizi eylem planı kararı açıklandı. Buna göre BDP önce 3 milyon kişiyi partiye üye yapacak ve üye yaptığı bu kişiler savcılığa giderek ‘Ben de KCK'dan tutuklu kişilerin işlediği suçu işledim' diyerek kendini ihbar edecek. Diyarbakır'da dün başlayan BDP Parti Meclisi toplasından önce BDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK)'nun aldığı kararları açıklayan Genel Başkan Selahattin Demirtaş, ‘Buradayım, BDP'ye üye oluyorum - ez li virim' temalı üye kampanyası başlatacaklarını belirtti. Demirtaş, “Ben de aynı politik faaliyeti yürütüyorum, kendimi ihbar ediyorum' temalı kampanya yapılacak” dedi.

star


Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,599 µs