En Sıcak Konular

Neden sadece bir terörist vardı?

14 Kasım 2011 09:43 tsi
Neden sadece bir terörist vardı? "Neden sadece bir terörist vardı?" sorusunun yanıtını belli oldu...

Çukurca saldırısının ardından tüm iletişimleri ablukaya alınan PKK, kuryeleri aracılığıyla bağımsız hücrelerine "Bayram sonrası kendi eyleminizi belirleyin" talimatını yolladı Bunun üzerine Kocaeli'ndeki hücreler Marmara eylem kararı aldı. Eylemi tek kişinin yapmasıysa uzmanlarca "hücrelerin kendilerini ispat" telaşı olarak yorumlandı

Sabah, Kartepe eyleminin perde arkasını aralayıp "Neden sadece bir terörist vardı?" sorusunun yanıtına ulaştı. TSK 24 askerin şehit olduğu Çukurca saldırısı sonrası gerçekleştirdiği operasyonlarlaPKK'nın iletişim ağlarını da tamamıyla kopardı. Kuzey Irak ve yurtiçindeki bir çok iletişim merkezi yok edilirken, yurt içinde MİT ve Emniyet istihbaratı tarafından PKK'ya "siber abluka" uygulanıyor. PKK'nın iletişimini sağlayabileceği tüm kanallar ayrıntılı bir şekilde takip edilerek tüm istihbarat bilgileri toparlanıyor. Siber takip sonucunda İstanbul, İzmir ve Karadeniz illerinde bir çok PKK hücresi çökertildiği belirtildi.

KENDİ EYLEMİNİZİ BELİRLEYİN

PKK'nın iletişim ağlarının kopmasından sonra belirli illerdeki hücre yapılanmalarına "telefon,internetile temasa geçmeyin" talimatı verildi. Kuryelerin getirdiği ikinci emir ise "Bayramdan sonra herkes kendi eylemini kendi belirlesin" oldu. Hücrelere "riski az, etkisi büyük" eylemler gerçekleştirilmesi de istendi. İstihbarat değerlendirmelerine göre PKK'nın bu kararı sonrasındaİstanbulile PKK'nın "derin üçgen" olarak tanımladığı Kocaeli bölgesindeki hücrelerin İmralı Adası'nın bulunduğu Marmara Denizi'nde eylem kararı aldığı tespit edildi. PKK'nın Kocaeli gençlik sorumlusu olduğu belirtilen Mensur Güzel'in Kartepe yerine yolcusu daha çok olan feribotu hedef almak istemesi de bunun işareti olarak belirtiliyor. PKK'nın halen bir deniz üssü veya tesisine yönelik bir saldırı yapabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

İSPAT TELAŞI

Eylem sonrası askeri istihbarat birimleri tarafından yapılan analizlerde eylemin bir kişi tarafından gerçekleştirilmesi "hücrelerin kendini ispat telaşı"olarak yorumlandı. Güzel'in kardeşinin KCK operasyonları çerçevesinde önce tutuklanıp sonra da bırakılmasının "tek kişi"lik eylemin nedenleri arasında gösteriliyor. Güzel'in intikam duygusuna kapıldığı belirtiliyor.

EGE VE MARMARA 'HASSAS' BÖLGE

Kartepe eyleminin ardındanDeniz KuvvetleriKomutanlığı, Marmara ve Ege Denizi'ni geçici bir süre hassas bölge olarak belirledi. Bu çerçevede SAT Grup Komutanlığı'ndan iki tim Ege Bölgesi'nde özel göreve gönderildi. Eylem ile birlikte 3 timin de sürekli olarak Marmara Denizi'nde, 2 timin de İstanbul Boğazı'nda görev yapması belirlendi. Abdullah Öcalan'ın tutulduğu İmralı adası çevresindeki sahil güvenlik devriyeleri de sıklaştırıldı.

ÜZERİNDEN ÇIKAN KİMLİĞİN SAHİBİ YAKALANDI

Kartepe operasyonunda ölü ele geçirilen terörist Güzel'in üzerinde bulunan kimliğin sahibi Emrah Kaplan'ın, cumhuriyet savcılığının talimatıylaDiyarbakırJandarma Alay Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışma sonucunda Diyarbakır'ın Çınar ilçesinin Solmaz köyünde yakalandığı öğrenildi. Kaplan'ın sorgulanmak üzere İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

TERÖRİSTİN CENAZESİ AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

PKK'lı Mensur Güzel'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Cenazeyi almak için gelen anne Siti Güzel ve akrabalarına BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve BDP İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak da eşlik etti. Kurum önünde toplanan kalabalık, "İntikam" ve "PKK halktır, halk burada" sloganları attı. Tuncel, "Sağ yakalanacakken neden infaz edildi. Gemideki yurttaşların zarar görmeden kurtulmaları güzel bir olay, ama Güzel de öldürülmeden tutuklanabilirdi. Yaşam hakkı ihlal edilmiştir" dedi. Anne Güzel'in teşhis ettiği cenaze Diyarbakır'ın Kulp ilçesine götürüldü. Oğlunu 4 yıldır görmeyen annenin yakınlarına, "Keşke bana haber verselerdi. Belki de ikna ederdim" dediği belirtildi.

sabah
 

Bu haber 1,020 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,992 µs