En Sıcak Konular

Evde hazırladıkları bomba ellerinde patladı: 2 ölü

14 Kasım 2011 09:03 tsi
Adana'da terör örgütü yandaşlarının yaptıkları bomba, ellerinde patladı. Şahıslardan biri patlamadan hemen sonra kaldırıldığı hastanede, diğeri ise dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Cenazeleri isteyen terör örgütü yandaşlarına tepki gösteren aile, çocuklarını kendileri defnetti. Ölen terör örgütü yandaşlarının, daha önce sokak eylemleri ve adi suçlardan sabıka kayıtları olduğu belirlendi.

Son dönemde sivilleri hedef almaktan çekinmeyen PKK terör örgütünün sinsi planı elinde patladı. Adana'da önceki gece yaşanan patlamanın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Merkez Seyhan İlçesi Ova Mahallesi 44020 Sokak'taki üç katlı bir evde Bilal U. (22) ile Fırat A. (18) korsan gösteriler sırasında polise karşı kullanmak için boru tipi el yapımı bomba hazırlığı yaparken patlama yaşandı. Patlama sonucu kolu kopan Bilal U., olay yerine çağrılan ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne; vücudunda ağır yanıklar bulunan Fırat A. ise Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bilal U. tedavi gördüğü hastanede ölürken, durumu ağır olan Fırat A., tedavisinin sürdüğü hastanede dün sabah hayatını kaybetti. Fırat A.'nın cenazesi otopsi yapılmak üzere adli tıp morguna kaldırıldı. Morgdan aileleri tarafından alınan Fırat A. ve Bilal U.'nun cenazeleri Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi. Her iki gencin ailesi, cenazeleri almak isteyen terör örgütü yandaşlarına izin vermezken, çocuklarını kendileri defnetti.

ÇOCUKLARINIZA, GENÇLERE SAHİP ÇIKIN

Patlamada, 2 terör örgütü yandaşının ölmesi, dikkatleri bir kez daha örgütün gençleri nasıl kullandığına yöneltti. Gençleri kandırarak dağa çıkaran terör örgütü, şehirlerdeki çocukları kullanarak terör eylemleri gerçekleştiriyor. Daha genç yaşta, kimi öldüreceği belli olmayan bomba yapımını öğrenen gençlerden birçoğu bomba yaparken ya ölüyor ya da sakat kalıyor. Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Adana'da son aylarda dördüncü kez patlama yaşandığını belirtti. Bomba hazırlarken ölen Bilal U. ve Fırat A.'nın, bu memleketin gençleri olduğuna dikkat çeken Avcı, "Aileler gençlere, çocuklarına sahip çıksınlar. Bu, hiçbir hakkın talebi değildir. Hak talep edilirken insanlar, çocuklar öldürülmez. Adana'da dördüncü elde patlama olayı. İşte iki kişi öldü. Daha önce de organları, uzuvları kopan gençlerimiz vardı. Bu bir hak talebi değil, bir terör eylemidir. Terör eylemi ile de ciddi mücadele edilmesi gerekir." diye konuştu.

Öte yandan, bombanın yapıldığı evin, ölen Bilal U.'nun akrabalarına ait olduğu belirtildi. Olayla ilgili olarak 2 kişi daha gözaltına alınırken, ölen terör örgütü yandaşlarının, daha önce sokak eylemleri ve adi suçlardan sabıka kayıtları olduğu belirlendi.

zaman



Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,359 µs