En Sıcak Konular

Emniyetten 'sanal masa' açılımı

13 Kasım 2011 12:49 tsi
Emniyetten 'sanal masa' açılımı Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde Emniyet Teşkilatı da verdiği hizmetleri teknolojiyle bütünleştiriyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı 'Sanal Masa Projesi' ile vatandaşlar, emniyete gitmeden sorunlarına çözüm buluyor. İnternet üzerinden Emniyet hizmetleri ile ilgili veya kendisi ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar, mesai saatleri içerisinde 15 dakikada mesai saatleri dışında ise mesaiinin başlamasından sonraki ilk 1 saat içinde sorularına cevap alabiliyor ve işlemlerini sanal masada yaptırabiliyor.

'Sanal Masa Projesi'nin amacı, "Polis hizmetleri ile ilgili süratle bilgi almayı sağlamak; kendisi veya şirketi ile ilgili üyelik sisteminin faaliyete 'geçmesi ile birlikte' bilgi almak; bilgi almak istediği hizmet biriminin telefonunu aramasını ortadan kaldırmak; hizmet performans testine tabi tutulmak; hizmete etkinlik ve verimlilik sağlamak; polis halk ilişkilerini güçlendirmek." şeklinde sıralanıyor.

Proje Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan e-polis hizmetleri için yapılan internet alt yapısını başta Şube Müdürleri olmak üzere şubelerin idari bürolarında oluşturulan internete bağlı bilgisayarlar aracılığıyla işlem gerçekleştiriliyor. Performans ölçümü için her başvuranın tarih ve saati ile bu mail'e verilen cevabın tarih ve saati bir tablo halinde tutuluyor. Bu tablolar her gün renkli olarak çıkartılıyor ve Şube Müdürünün onayından geçiyor. Performans ölçüm sonuçları internetten anında yayınlanıyor.

Vatandaşlar, 'sanal masadan' "Genel Sorular, Araç Ruhsat İşlemleri, Ehliyet İşlemleri, Plaka İşlemleri, Trafik Denetleme (Trafik,Ceza,Parka Çekme,vs ), Pasaport İşlemleri, Yabancı İşlemleri, Silah Ruhsat İşlemleri, Polis Mesleği İçin Başvurular, Fahri Trafik Müfettişlerine Özel Soru Bölümü" gibi konularda bilgi alıp işlem yapabiliyor. İngilizce başvurular da cevaplandırılıyor. Şimdiye kadar toplam 151 bin 454 kişi sanal masaya başvurdu. Sanal masa performans ölçüm sonuçları ise şöyle: 0 - 5 dakika yüzde 29.9; 6-10 dakika yüzde 13.4; 11-15 dakika yüzde 7; 16 + dakika yüzde 49.7.

SANAL MASADA İŞLEM NASIL GERÇEKLEŞİYOR

Mail yoluyla başvuruda bulunacak vatandaşlar, öncelikle internetten htttp://www.ankara.pol.tr adresine girecek. Sayfadaki sanal masa butonuna bastıkları anda karşılarına bir dizi buton geliyor. Bu butonlar trafik durumu, ehliyet işlemleri, araç ruhsat işlemleri, olay, pasaport işlemleri, eğitim vs.lerden oluşuyor. Soru sormak isteyen vatandaş, sorusunun konusuna göre ilgili butona tıkladığı anda karşısına mail bölümü veya sorusunu yazacağı bölüm geliyor. Eğer ki butonların dışında bir sorusu var ise genel isimli butonu tıklamak suretiyle yine gelen bölüme sorusuyla ilgili bilgileri yazıp gönder butonunu tıklıyor. Tıklaması ile birlikte bu mail ilgili hizmet biriminin bilgisayarına geliyor. Hemen cevap verilebiliyorsa hemen, araştırılması gereken bir konu ise hızla araştırılıp en geç 15 dakika içerisinde mail gönderen ilgili kişiye mail ile cevap veriliyor.

Yabancıların (İngilizce) başvuruları mesai saatleri dahilinde 24 saat içinde cevap veriliyor. Genel butonuna gönderilen mailler ise Basın Protokol Şube Müdürlüğünün İdari Bürosuna intikal ediyor. Konusuna göre bu şubede bulunan görevli, ilgili maili anında ilgili olan birime elektronik ortamda havale ediyor. İlgili birim gelen maile cevabı hazırlayarak direk maili gönderen kişiye maili gönderiyor.
 
cihan




 

Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,765 µs