En Sıcak Konular

800 ultra zengin Türk

13 Kasım 2011 10:01 tsi
Ekonomisi büyüme rekorlarına imza atan Türkiye'de artan milli gelir, zengin sayısına da yansıyor.

Banka hesaplarında 1 milyon TL ve üzerinde hesabı bulunan vatandaşların sayısı 39 bini aşarken, ultra zenginlerin sayısı da bine yaklaştı. Lüks markalara yönelik araştırmalar yapan Wealth-X'in hazırladığı raporda Türkiye, ultra zengin sınıfında Avrupa'da üst sıralarda yer alıyor. Serveti 30 milyon dolar ve üstünü simgeleyen ultra zenginlerin sayısı Türkiye'de 800 olarak belirlendi. Avrupa'da Türkiye, bu sayıyla 12'nci sırada bulunuyor. Rapora göre, Avrupa'da en fazla ultra zengin 15 bin 925 kişi ile Avrupa Birliği'nin dinamosu Almanya'da yer alıyor.

25 TRİLYON DOLAR

Almanya'yı 10 bin 450 ultra zenginle İngiltere, 5 bin 200 ile İsviçre izliyor. İtalya'nın 2 bin 240, İspanya'nın bin 875 ultra zengini var. Rapora göre, Portekiz, Belçika, Danimarka, Avusturya, Yunanistan gibi ülkeler, Türkiye'nin altında. Portekiz'deki ultra zenginlerin sayısı 795, Belçika'da 775, Danimarka'da 630. Yunanistan'da ise bu rakam 445 kişi. Avrupa'nın tamamına bakıldığında ultra zengin sayısı 54 bin 325'i buluyor. Bu kişilerin toplam serveti ise 6.8 trilyon dolar, yani kıtanın toplam gelirinin neredeyse yarısı. Dünyada malvarlığı 30 milyon dolar ve üstünde olanların sayısı 185 bin, toplam servetleri ise 25 trilyon dolar. Tüm ülkelerin yıllık toplam gelirinin 62 trilyon dolar olduğu düşünüldüğünde tek başına 185 bin zenginin varlığı, yüzde 35'e tekabül ediyor. Bunun büyük çoğunluğu ise Kuzey Amerika'da. Toplam 8 trilyon doları bulunan 62 bin 690 ultra zenginin yaşadığı kıtada ABD, 57 bin 860 kişinin, 7.6 trilyon dolarlık serveti var.

Asya'da Çin rüzgârı

ASYA ülkelerinin ekonomideki büyümesi de ultra zengin nüfusuna yansımış durumda. Toplam serveti 6.2 trilyon dolara ulaşan 42 bin 525 kişinin yaşadığı kıtada Japonya'da 13 bin ultra zengini bulunurken bu rakam Çin'de 11 bin 475, Hindistan'da ise 8 bin 200. Toplam 15 bin 100 ultra zenginin yaşadığı Güney Amerika'da Brezilya 4 bin 475 kişi ile ilk sırada bulunuyor. Afrika ise 2 bin 410 ultra zenginin toplam malvarlığı 320 milyar dolar.

sabah




Bu haber 1,087 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,408 µs