En Sıcak Konular

Mısırlı Kıptiler uluslararası koruma istedi!

12 Kasım 2011 11:45 tsi
Mısırlı Kıptiler uluslararası koruma istedi! Amerika'da bir Kıpti organizasyonu, İhvan hareketini suçlayarak, Mısırda yaşayan hristiyanların korunmasını istedi

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Kıpti Hıristiyanlar,  Hillary Clinton'a,  bir çağrıda bulunarak Hırıstiyanlara uluslararası koruma istedi ve Müslüman Kardeşler'in Hıristiyan nüfusa "insanlığa karşı suç" işlemelerine karşı harekete geçmesi için yalvaran bir mektup gönderdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen mektupta, Amerikan Kıpti Derneği başkanı Munir Davud, Müslüman Kardeşler'in, "Hıristiyanları yok etmek için çalıştığını" iddia etti, "Amerika Birleşik Devletleri hükümetini uyardı."

Davud, ülkedeki Hıristiyanların yanı sıra, tüm azınlıklar, engelliler, kadınlar ve çocukların haklarını güvence altına alınması için "uluslararası koruma" çağrısında bulundu.

Anayasa'nın parlamento seçimleri öncesinde yapılmasını ve "İhvan'a karşı rekabet edecek yeni siyasi partilere şans verilmesini" de talep eden Davud, ABD'den Mısırlı Hristiyanlara "adalet" istedi.
Kıpti Hıristiyanların "kendi adlarına konuşmadığını" söylediği tartışmalı lider Davud, İhvan'ı "Amerika'da Kur'an dayalı Anayasa değişikliği yapmak istemekle" de itham ett.

Müslüman Kardeşler'in partisi Özgürlük ve Adalet Partisi (FJP) üyesi Amr Derrag ise, kendilerinin, Mısırlıların tüm haklarını garanti altına almak istediklerini söyledi.

Ancak, Davud'un mektubunun ABD Kongresi'nde ilgi göreceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Önde gelen bir Cumhuriyetçi Kongre üyesinin yardımcısı,"ABD'deki PR kampanyasının bir sonucu olarak, Washington'daki birçok temsilci Mısır'da Hıristiyanların bir tür soykırım ile karşı karşıya olduğuna inanıyor" dedi.

Davud, mektubunda, Hıristiyan toplumun karşı karşıya olduğu durum düzeltilene kadar Mısır'a yardımların askıya alınması çağrısı da yaptı.

Bu haber 828 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,579 µs