En Sıcak Konular

İşte Millilerimiz'in ilk 11'i

11 Kasım 2011 20:10 tsi
A Milli Futbol takımımız, Türk Telekom Arena Stadı'nda Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off ilk maçında Hırvatistan ile karşı karşıya geliyor.

Tüm Türkiye'nin heyecanla beklediği karşılaşmanın rövanşı, 15 Kasım Salı günü Zagreb'de yapılacak ve Polonya ile Ukrayna'nın ortaklaşa düzenleyeceği Euro 2012'ye gidecek ekip belli olacak. Zorlu maç öncesi, gol yemeden galip gelmek büyük önem taşıyor. Eğer millilerimiz böyle bir sonuç alırsa, rövanşta için büyük avantaj yakalayacak.

2008 Avrupa Şampiyonası'nın çeyrek finalinde unutulmaz bir maç sonunda penaltılarla elediğimiz Hırvatlar, son 8 büyük turnuvanın 6'sında finallere kalmayı başardı. Buna karşılık daha önce 4 kez play-off oynamak zorunda kalan Milli Takımımız, bunların 2'sinde final bileti alırken, 2 kez de elendi.

3 maç daha var

2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off turunda bu gece 3 maç daha oynanacak. Karşılaşmaların programı şöyle: 21.00 Bosna Hersek-Portekiz, 21.15 Çek Cumhuriyeti-Karadağ, 21.45 Estonya-İrlanda Cumhuriyeti.

Milli Takım'da 9 futbolcu, bu akşam sarı kart görürse rövanşta cezalı duruma düşecek. Ay yıldızlılarda Emre, Servet, Hakan Balta, Kazım, Sabri, Arda, Selçuk Şahin, Burak ve Hamit kart sınırında bulunuyor.

A Milli Takım, Türk Telekom Arena'da yaptığı 4 maçtan 3'ünü kazandı, 1'ini ise kaybetti. Milliler bu statta, Estonya'yı 3-0, Kazakistan'ı 2-1, Azerbaycan'ı 1-0 yendi, Almanya'ya ise 3-1 yenildi.

Son 5 golün 3'ü Burak'tan

Türkiye'nin elemelerde bulduğu son 5 golün 3'ü Burak Yılmaz'dan geldi. Bu sezon müthiş bir form yakalayan Burak, 1-1'lik Belçika, 2-1'lik Kazakistan ve 1-0 kazandığımız Azerbaycan maçlarında fileleri havalandırdı.

En büyük silahımız

A Milli Takım'ın, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde en golcü ismi Arda Turan oldu. Yıldız futbolcu grup maçlarında 4 gol atarken, Burak Yılmaz 3, Hamit Altıntop da 2 gol kaydetti.

Çok kararlı ve istekliyiz

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Hırvatistan maçına hazır olduklarını ifade etti ve "Oyuncularımız bu zorlu görevi başarmak adına çok kararlı ve istekli" dedi. Deneyimli çalıştırıcı, Hırvatistan'ın favori gösterilmesi hakkında ise, ''Bizim de onlara çok zor bir akşam yaşatacağımız kesin" yorumu yaptı.

STAT: Türk Telekom Arena
SAAT: 21.05
HAKEM: Felix Brych (Almanya)

MUHTEMEL 11'LER

Türkiye:
Volkan
Gökhan Gönül
Giray
Egemen
Hakan Balta
Hamit
Sabri
Emre
Selçuk
Arda
Burak

Hırvatistan:
Pletikosa
Srna, Vida Simunıc
Pranjic
Perisic
Vukojevic
Rakitic
Modric
Eduardo
Mandzukic
 
samanyoluhaber


Bu haber 855 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,035 µs