En Sıcak Konular

Atalay'dan önemli Van açıklaması

11 Kasım 2011 18:34 tsi
Atalay'dan önemli Van açıklaması Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van'da deprem sonrasındaki duruma ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Depremzede sosyal tesislere yerleştirilecek

Başbakan Yardımcısı Atalay, Van'daki depremzedelerin sosyal tesislere yerleştirilmesi için çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van'da deprem sonrasındaki duruma ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Atalay şunları söyledi: "Şiddetle hissedilen yer Van merkez. 25 bina tamamen çöktü. Birçok binada da daha derin hasarlar meydana geldi. 25 binadan 23'ü daha önceki ön hasar tespitinde çok hasarlı tespit edildiği için iskanı önlenen binalardır. O binalarda hiç oturulmaması sonuçları önemli oranda etkiledi. İki otel çöktü. Şu ana kadar kaybedilen vatandaşlar bu iki binadan çıkarılıyor. Eleman sıkıntısı çekilmedi. Otellerden birinde çalışmalar tamamlandı, diğerinde sürüyor. Şu ana kadar 30 kişi yaralı olarak kurtarıldı ama 3'ü hastanede vefat etti. 17'si yaralı. Kaybettiğimiz insan sayısı 22. Yaralı durumda olanlar diğer illere sevk edildi.

Van'da artçılar devam ediyor. Binalara girme durumu oldukça zor. Vatandaşlarımıza hasarlı binalara girmemeleri gerektiğini söylüyoruz. 3 yeni çadırkent şu anda tamamlanmak üzere. Daha önce açılan üç çadırkent de tamamen doldu. Bugün karar verdik. Yarından itibaren iki çadırkent daha kuracağız. Aşevleri çalıştı, sıcak yemek veriliyor. Vatandaşlara çağrıda bulunuyorum. Gıda yardımı konusunda hazır paketler gönderilirse bundan memnun olacağız. Battaniye, soba gibi malzemeler gönderilirse memnun olacağız.

Yeni bir projeyi devreye koymaya karar verdik. Kamu kurumlarının sosyal tesisleri var. Buradan vatandaşlarımızı kendi isteği halinde her aileye sorulacak vatandaşları o bölgelere yerleştirmeyi planladık. Sosyal tesisleri, misafirhaneleri tespit ettik. Ciddi bir kapasite var. Bir otel zinciri sahibi 50 aileyi ağırlarım diyor. Vatandaşları bu yönde teşvik edeceğiz. Bu sürede burada daha iyi şartlar hazırlanacak, tekrar gelebilecekler. 'Hasar tespiti yapıldı, evinize girebilirsiniz' denmeden hiç kimse hasarlı binalara girmesin."

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de yaptığı açıklamada, "Artçı depremler her gün gerçekleşiyor. Teknik arkadaşlarımızın ifadesine göre, artçı depremlerin belli bir periyotta devamını beklemeden kesin hasar tespiti sağlıklı değil. Mümkün olan noktalarda, kendisini belli eden binalarda kesin hasar tespiti çalışmalarını arkadaşlarımız yürütmeye başlayacaklar. Erciş'te hasar görmemiş işyerleri itibariyle hayat normale dönmüş durumda. Fırınlar, eczaneler çalışıyor" dedi.

ntvmsnbc



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,413 µs