En Sıcak Konular

Davutoğlu: Miyazaki’yi şehitlerimizle anıyoruz

11 Kasım 2011 18:28 tsi
Dışişleri Bakan Ahmet Davutoğlu, Van’da meydana elen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan Bayram Oteli’nin enkazında kalarak hayatını kaybeden Japon yardım ekibinden Dr. Atsushi Miyazaki için Ankara’da Japon Büyükelçiliği’n

Miyazaki’nin yaptığı fedakârlığın hiç unutulmayacağını kaydeden Davutoğlu, “Özellikle de Kurban Bayramı’nda tam da bizim örf ve âdedimize yakışır bir şekilde, yardım dağıtmasını unutmayacağız. Bu görüntüler hafızamızdan hiç silinmeyecek. Bundan sonra Van onun şehridir. Türkiye onun ailesinin ülkesidir. Biz de onun ailesini, kendi vatandaşımız gibi göreceğiz.”dedi.

Van’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin kendisinde büyük bir üzüntü uyandırdığını belirten Davutoğlu, Dr. Atsushi Miyazaki’nin bir insanlık abidesi olduğunu ifade etti. Bakan Davutoğlu, “Dr. Atsushi Miyazaki’yi şehitlerimizle birlikte anıyoruz. Bundan sonra onun adı da Ertuğrul şehitlerimizle birlikte anılacaktır. Ertuğrul şehitleri, Türkiye ve Japonya arasında kalıcı bir dostluğun köprüsünü oluşturmuşlardır. Bundan sonra da Miyazaki adı Japon dostluğunun bir abidesi olarak gönlümüzde yaşayacaktır.” diye konuştu.

Türkiye’de deprem olduğunda, Dışişleri Bakanlığı'nı arayan ilk ve yardımda bulunma teklifini eden ilk ülkenin Japonya olduğunu kaydeden Davutoğlu, “900 çadırla yardımımıza koştular. Prefabrik evler için 10 milyon dolar yardım taahhüdünde bulundular. Belki de en anlamlısı Japonya’daki Türk dostları bir araya gelerek yarım milyon para topladılar.” şeklinde konuştu.

Japonya’nın da Türkiye gibi depremden acı çeken bir ülke olduğuna değinen Davutoğlu, "Bizi en iyi Japon kardeşlerimiz anlar. Onları da en iyi Türkler anlar. Tarihte beraber olduk. Bundan sonra da bu abidevi şahsiyetle bu dostluk anılacak. Şu an hastanede yatmakta olan diğer kişilere ve ailelerine acil şifalar diliyoruz. Bundan sonra onun ailesi bizim ailemizdir. Van’daki bütün insanlar onun ailesidir.” ifadelerini kullandı.

“CENAZE İÇİN TÜRKİYE NE GEREKİYORSA YAPACAK”
Davutoğlu, Miyazaki’nin cenazesi ile ilgili de bilgiler verdi. Cenazenin şu an ülkesine ulaşmak üzere olduğunu kaydeden Davutoğlu şöyle devam etti: “Japon örf ve adetleri öğrenildikten sonra, orada Türkiye temsil edilecektir. Cenaze için ne yapılması gerekiyorsa, Türkiye Cumhuriyeti yapacaktır. Biz bunu, tarihi ve insanlık borcu olarak görüyoruz.”

cihan

Bu haber 944 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,122 µs