En Sıcak Konular

Wall Street protestocuları Berlin'de...

11 Kasım 2011 16:08 tsi
ABD'nin New York şehrinde "Wall Street'i işgal et" eylemleriyle başlayan ve daha sonra dünya geneline yayılan Occupy (işgal) hareketinin aktivisteleri, başkent Berlin'deki 'hükümet mahallesi'ne yerleşti.

Federal Meclis ve Başbakanlık binalarının yakınındaki Bundespressestrand isimli yere söz konusu hareketren 40 yakın kişi çadır açarak kamp kurdu. Occupy aktivistleri ekonomik kriz, işsizlik ve sosyal eşitsizlik gibi sorunları protesto amaçlı bu haftanın ortasından itibaren çadırlarda yaşayarak dikkatleri üzerlerine çekmeye çalışıyor.

Berlin'in merkezinde bu tür eylem yapmak için uzun süredir yer aradıklarını anlatan Occupy aktivisti Daniel Mützel, "Resmi dairelere yasal eylem için başvurularda bulunduk. Fakat olumsuz cevap aldık. Sonra Bundespressestrand'ın işleten şahıslara başvuruda bulunduk. Onlar çevreye zarar vermeden temiz tutmak şartıyla bize izin verdi." dedi. Mützel, bu eylemi uzun süreli yapmayı düşündüklerini belirtti.

Elisabeth Mohr isimli bir eylemci ise bu harekete 25 Ekim'de katıldığını, Berlin'de kurdukları kampta soğuk havadan korunmak için sıcak çay, çorba ve sıcak su şişeleriyle donandıklarını aktardı.

New York kentinde binlerce kişinin katıldığı ve ekonomik kriz, işsizlik ve sosyal eşitsizlik gibi bir dizi sorunun protesto edildiği gösteriler başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünya geneline yayılmıştı. Ancak bu gösteriler ilki kadar rağbet görmemişti. Occupy aktivistleri, Ekim ayının sonunda Mitte ilçesinde bulunan Parochial kilisesi civarında çadır kurmuştu.

cha



Bu haber 872 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,307 µs