En Sıcak Konular

Rus Patriği'nden Esad'a destek ziyareti

11 Kasım 2011 14:40 tsi
Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, Suriye lideri Beşşar Esad'la görüşmek için Cumartesi günü Şam'a gidecek.

Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, Suriye lideri Beşşar Esad'la görüşmek için Cumartesi günü Şam'a gidecek. Rusya Ortodoks Kilisesi dış kiliselerden sorumlu daire Başkan Yardımcısı Nikolay Balaşov, Kirill'inSuriye ziyaretinin dört gün süreceğini ve sonrasında da Lübnan'a geçeceğini açıkladı.

Balaşov açıklamasında, "Patrik Kirill, 12-15 Kasım'da Suriye ve Lübnan'ı ziyaret edecek. Bu ziyaret çerçevesinde Patrik Kirill Suriye lideri Esad ve Başbakan Adel Sefer'le görüşme yapacak. GörüşmedeSuriye Baş Müftüsü Ahmed Bedreddin Hasun ve vakıflardan sorumlu Bakanı Muhammed Sattar da hazır bulunacak" dedi.

Rus Ortodoks Kilisesi Kirill'in bölgeye ziyaretinin barış amaçlı bir misyon çerçevesinde gideceği ifade edildi. Açıklamada, "Patrik Kirill Suriye'de siyasi istikrarın yeniden sağlanması için tüm taraflara diyalog çağrısında bulunacak" denildi.

Kirill ziyaretinin ikinci durağı Lübnan'da devlet lideri Mişel Süleyman'la da bir araya gelecek. 7 Ekim'de Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili Cumhurbaşkanı Esad'in reformlara hız vermesini ya da görevi bırakmasını istemişti. Diğer ülkeler gibi Rusya'nın daSuriye'de kan akmasının bir an önce durması ile ilgili olduğuna değinen Rusya lideri, "Eğer Suriye yönetimi reformları tamamlamayı yapamayacaksa, ayrılmak zorunda" belirtmişti.

Rusya ve Çin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunulan "Suriye Devlet Başkanı Esad yönetiminin muhalefete karşı uyguladığı şiddeti sona erdirmesi için bir aylık süre verilmesini" öngören karar teklifini 4 Ekim'de veto etmişti. Esad, Ekim ayı sonlarında Rus devlet televizyonu Birinci Kanal'a yaptığı özelaçıklamada desteklerinden dolayı Moskova'ya şükranlarını iletmişti.

dünya bülteni



Bu haber 825 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,890 µs