En Sıcak Konular

Akşam bıçakla yaralanma ihtimali daha fazla

11 Kasım 2011 14:09 tsi
Toplumun genelinde ve özellikle gençler arasında Yaygın olan bıçak taşıma ve kullanımı, tartışmalarda ve kavgalarda devreye girerek üzücü olaylara neden oluyor.

Toplumun genelinde ve özellikle gençler arasında Yaygın olan bıçak taşıma ve kullanımı, tartışmalarda ve kavgalarda devreye girerek üzücü olaylara neden oluyor. Bıçak kullanımının önlenebilmesi halinde cinayetlerin yüzde 50 oranında azaltılabileceği belirtiliyor.

Sivas Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı araştırmaya göre bıçakla yaralama olaylarının yüzde 50'si akşam 18.00 ile 24.00, yüzde 28'i ise 12.00 ile 18.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.

Olaylara karışan şüphelilerin yüzde 60'ı, mağdurların ise yüzde 66'sının 25 yaşın altındaki genç ve çocuklardan oluşması dikkat çekiyor. Mağdur ve şüphelilerin cinsiyetlerine göre değerlendirildiğinde ise yüzde 97'lik bölümle olaylara karışan şahısların erkek olduğu göze çarpıyor.

Bıçakla yaralama olayları daha çok havaların sıcak olduğu ve insanların geç saatlere kadar dışarıda kalabildiği ilkbahar ve yaz aylarında meydana geliyor. Yapılan araştırma istatistiklerine göre Sivas'ta 2006 yılında 13 olaydan 5'i, 2007 yılında 6 olaydan 3'ü, 2008 yılında 9 olaydan 4'ü, 2009 yılında 6 olaydan 5'i, 2010 yılında 10 olaydan 6'sı, 2001 yılında 6 olaydan 2'si olmak üzere toplam 50 ölümlü olayın 25'inin bıçak kullanımı nedeniyle olduğu belirtiliyor. Bu nedenle bıçak kullanımının önlenmesiyle cinayet olaylarının yüzde 50 oranında azaltılabileceği ifade ediliyor.

Sivas'ta bıçakla mücadelede toplum tabanlı çalışma yapabilmek için mahalle muhtarlarıyla işbirliği yapılması, mahaller merkezli çalışmalarla şiddetin önüne geçebilmek için okuma salonları kurulması ve halkın şiddet olaylarına karşı duyarlı hale getirilmesi hedefleniyor.

Bunların yanı sıra toplumun bıçak taşıma alışkanlığından vazgeçirilmesi ve gençlerin bilgilendirilmesi gibi çalışmalar yapılması amaçlanıyor.

cha



Bu haber 852 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,713 µs