En Sıcak Konular

Devlet bombacıya yeşil kart verdi

11 Kasım 2011 08:15 tsi
Devlet bombacıya yeşil kart verdi Viranşehir’de PKK adına bombalı eylem yapmak isterken yaralanan zanlıya devlet yardım etti.

Hüseyin G. Viranşehir Kız Meslek Lisesi’ne bomba atmak isterken yaralandı.Hiçbir sosyal güvencesi olmayan G.’ye devlet yeşil kart verdi. Karttan bombacının ailesi de yararlanacak.

Viranşehir’de PKK adına bombalı eylem yapmak isterken yaralanan zanlıya devlet yardım etti. Zanlının 5 bin lirayı aşan hastane masrafları ‘yeşil kart’tan karşılandı. 22 yaşındaki Hüseyin G. 1 Kasım’da el yapımı bombayı Viranşehir Kız Meslek Lisesi’ne atmak istedi. Kola kutusu içindeki bomba yolda yürürken zanlının elinde patladı.

KOPAN PARMAĞI BULUNAMADI

Patlama sonucu Hüseyin G.’nin sol işaret parmağı koptu, sağ el parmaklarından üçü ise parçalandı. Yaralanan eylemci arkadaşları tarafından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Plastik Cerrahi Servisi’nin yaptığı ameliyatla zanlının kopma aşamasına gelen üç parmağı dikilerek kurtarıldı. HürriyetMahallesi 242 Sokak’ta meydana gelen patlamada Hüseyin G.’nin kopan sol işaret parmağı yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. 9 Kasım’a kadar hastanede tedavi gören zanlı önceki gün taburcu edildi ve ifadesi alınmak üzere Viranşehir Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Tedavisi yeşil kartla karşılandı

PKK adına bombalı eylem yapmak isteyen Hüseyin G.’nin hiçbir sosyal güvencesi olmadığı tespit edildi. Bunun üzerine zanlının masraflarının devlet tarafından karşılanmasına karar verildi ve zanlıya ‘yeşil kart’ çıkarıldı. Valilik, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi- ’nde gerçekleştirilen tedavinin 5 bin lirayı aşan masraflarını yeşil kartla karşıladı. Hüseyin G. adına çıkartılan “Yeşil Kart ve Sağlık Cüzdanı”ndan Hüseyin G.’nin ailesi de faydalanacak.

bugün



Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,604 µs