En Sıcak Konular

İkinci depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi

10 Kasım 2011 18:31 tsi
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van'da son yaşanan depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye yükseldiğini bildirdi.



Konuya ilişkin AFAD'dan yapılan açıklamada, Van Edremit ilçesi merkezli 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası ivedilikle yapılan hazırlıklar çerçevesinde; 22 askeri, 8 THY uçağı olmak üzere, toplam 30 uçak ile hava köprüsü kurularak arama-kurtarma ve sağlık personeli sevkiyatı yapıldığı ifade edildi.

Bölgeye 30 uçak ile 104'ü sivil toplum kuruluşu mensubu olmak üzere toplam 792 arama - kurtarma personeli, 71 UMKE ekibi, 14 arama köpeği, 62 iş makinesi ve araç, 5 bin 440 çadır (bin 331'i yurtdışı), 2 bin 51 genel maksat çadırı, 43 bin 760 battaniye ve 600 yatak gönderildiğinin belirtildiği açıklamada, Van'a, 3'ü uçak, 8'i helikopter ambulans olmak üzere toplam 22 ambulans intikal ettirildiği kaydedildi.

İlk belirlemelere göre, 25 binada hasar meydana geldiğinin kaydedildiği açıklamada, "Yapılan çalışmalar sonucu; arama-kurtarma ekiplerimizce enkazdan 28 vatandaşımız yaralı olarak çıkarılmıştır. Arama-kurtarma çalışmaları kesintisiz olarak devam etmektedir. 1'i Japon vatandaşı olmak üzere, toplam 12 kişi depremde hayatını kaybetmiştir. 5 askeri ve 2 THY kargo uçağıyla çadır ve battaniye sevkiyatı devam etmektedir. Ayrıca, depremden etkilenen 260 vatandaşımızın Van'dan, İstanbul ve Ankara'ya sevki sağlanmıştır. Deprem bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir." denildi.

(CİHAN)



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,391 µs