En Sıcak Konular

Medya patronuna mafya suçlaması

10 Kasım 2011 17:54 tsi
News of the World gazetesinde yaşanan yasadışı telefon dinleme olaylarının mafya örgütlerinde olduğu gibi liderler tarafından göz ardı edilip edilmediği sorusu Murdoch'u kızdırdı

James Murdoch, yöneticiliğini yaptığı News of the World gazetesinde yaşanan yasadışı telefon dinleme olaylarının gazete yönetimi tarafından mafya usulüne uygun olarak bilmezden gelindiği iddasını sert bir şekilde reddetti.

News International medya grubunun yöneticisi James Murdoch, İngiltere'de yaşanan "tele kulak" skandalından haberi olmadığı konusunda ısrar etti.

Murdoch, meclis araştırma komisyonuna verdiği ifadede gruba ait News of the World gazetesinde yaşanan dinlemelerle ilgili bilgisinin olmadığını vurguladı.

James Murdoch Komisyon üyelerinden milletvekili Tom Watson'un yasa dışı uygulamaların mafya örgütlerinde olduğu gibi liderler tarafından göz ardı edilip edilmediği sorusuna ise tepki gösterdi.

Mafya yakıştırmasının "hakaretamiz ve gerçekdışı" olduğunu söyleyen Murdoch, gazetede yaşanan olaylarla ilgili pişmanlık duyduklarını tekrarladı.

Murdoch'a Watson tarafından yöneltilen "söyledikleriniz doğruysa, tarihte suç örgütü yönettiğinden haberi olmayan ilk mafya patronu siz olacaksınız" sözleri komisyonun toplandığı salonda heyecanı yükseltti.

Murdoch'ların sahibi oldukları News of the World gazetesinde gerçekleşen ve birçok kişinin telefonlarının gizlice dinlendiği "tele kulak" skandalının ortaya çıkması ardından gazete yayın hayatına son vererek kapanmıştı.

Meclis komisyonuna ikinci ifade

James Murdoch, babası Rupert Murdoch ve gazetenin eski gelen yayın yönetmeni Rebekah Brooks konuyla ilgili meclis komisyonuna son olarak Temmuz ayında ifade vermişlerdi.

Komisyonun sorularını cevaplayan News of the World yöneticileri, 2010'dan önce gazete içinde bu tür vakalar yaşandığını bilmediklerini iddia etmişler ve bu yasadışı uygulamanın birkaç muhabirle sınırlı kaldığını sandıklarını savunmuşlardı.

Temmuz ayından bu yana İngiliz basınında, News of the World'ün üst düzey yönetiminin, 2006 yılından itibaren telefon dinleme olaylarını yaygın biçimde bildikleri yönünde haberler yapıldı.

Skandala ilişkin soruşturmanın başındaki isimlerden İşçi Partili milletvekili Tom Watson, iddiaların doğru çıkması durumunda, şirketin üst düzey yöneticilerinin Parlamentoya olayın tüm gerçeklerini anlatmadıkları anlamına geleceğini söylemişti.

News of the World adına çalışan bir dedektifin, Milly Dowler adlı 13 yaşında kaçırılan bir kızın telefon mesajlarını dinlediği, hatta yenileri bırakılsın diye ilk mesajları sildiği Temmuz ayında ortaya çıkmış, olay İngiltere kamuoyunda infial yaratmıştı.

Ünlülerin telefonlarının dinlenmesine yıllarca tepki vermeyen İngiltere kamuoyu, Milly Dowler'ın mesajlarının dinlendiğini öğrenince büyük tepki göstermiş ve News of the World'ün kapanmasına uzanan süreç böyle başlamıştı.

Bu haber 880 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,683 µs