En Sıcak Konular

Kızılay, Van'a 2 bin 857 çadır daha ulaştırdı

10 Kasım 2011 17:48 tsi
Kızılay, dün meydana gelen depremden sonra bölgeye 15 bin çadırı bölgeye ulaştırmak üzere harekete geçti

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından bölgeye 33 bin 865 çadır ulaştıran Türk Kızılayı, 5.6 büyüklüğündeki ikinci sarsıntının ardından da 15 bin çadırı bölgeye ulaştırmak üzere harekete geçti. Türkiye'nin dört bir yanındaki depolarından bölgeye havadan ve karadan lojistik köprüleri oluşturan Türk Kızılayı, 2 bin 857 çadırı bölgeye ulaştırdı. Çadırlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere İl Kriz Merkezi'ne teslim edildi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, deprem haberinin alınmasının hemen ardından Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nin ülke geneline yayılmış lojistik merkezlere, elde bakiye olarak tutulan 15 bin aile barınma çadırını deprem bölgesine ulaştırılmak üzere hazır hale getirilmesi talimatını verdiğine dikkat çekildi.

Deprem bölgesine yakın olan lojistik merkezlerden, çadır ve battaniye gibi yardım malzemeleri TIR'lara yüklenerek karayolu ile deprem bölgesine sevk edildiği vurgulanan açıklamada, "Marmara, Ege ve İç Anadolu'da bulunan, lojistik merkezlerden yardım malzemelerinin deprem bölgesine ulaştırılması içinse bir hava köprüsü oluşturuldu. Türk Hava Yolları ve Genelkurmay Başkanlığı'nın sağladığı sivil ve askeri uçaklar ile çadırlar deprem bölgesine taşınmaya başlandı." denildi.

İlk planda 2 bin 857 aileye barınma çadırı Van'a ulaştırılarak İl Kriz Merkezi'ne teslim edildiği ifade edilen açıklamada, "Bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıkmış ya da çıkma üzere hazır hale getirilen 12 bin 843 aile barınma çadırı da lojistik imkânlar zorlanarak birkaç gün içerisinde bölgedeki ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunulmaya çalışılacak. Bölgeye ulaştırılan barınma çadırları ile İl Kriz Merkezi'nin kararı doğrultusunda çadırkentler oluşturulacak ve depremzede vatandaşlar bu çadırkentlere yerleştirilecek." ifadelerine yer verildi.

Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,784 µs