En Sıcak Konular

AP milletvekillerinden İsrail'e protesto

10 Kasım 2011 11:46 tsi
Aralarında Avrupa Parlamentosu milletvekilinin de bulunduğu Gazze'ye yardım götüren gemilerdeki aktivistleri tutuklayan İsrail'e tepkiler büyüyor.

Türkiye'den yola çıkan İrlanda ve Kanada yardım gemileri Gazze'ye ulaşamadan İsrail tarafından durdurulmuştu. Yolcular arasında bulunan Avrupa Parlamentosu Milletvekili Paul Murphy'nin hala salıverilmemiş olması Brüksel'de protestolara sebep oldu.İsrail'e kanunsuz girdiğini iddia eden belgeye imza atmayı reddeden Murphy, tutuklandığı 4 Kasım'dan bu yana sadece 3 dakikalık bir telefon görüşmesi yapabildi. Murphy'nin AP'deki meslektaşları Brüksel'deki İsrail Büyükelçiliği'nin önünde bir protesto gösterisi yaparak, bütün tutukluların hemen salıverilmesini talep ettiler.

Aralarında 5 AP milletvekilinin de bulunduğu protestoda İsrail telin edilirken, 2 gemide tutuklanan yaklaşık 20 kişinin kötü muamele gördüğü kaydedildi. Murphy'nin mensup olduğu Birleşik Avrupa Solu Partisi lideri Lothar Bisky önceki gün yaptığı açıklamada yolcuların "derhal ve şartsız" salıverilmelerini talep etmişti. Murphy 3 dakikalık telefon görüşmesinde İsrailli yetkililerin uykularına müdahale ederek muhakemelerini bozduklarını vurguladı ve İsrail kanunlarının kendilerine verdiği tutuklanmalarının ilk 24 saati içinde aileleri ile görüşme haklarının ellerinden alındığını kaydetti. AP Başkanı Jerzy Buzek'e de çağrı yapan milletvekilleri Murphy ve diğer yolcuların salıverilmesi için Avrupa'yı faal olmaya davet etti.

İrlanda gemisi MV Saoirse ve Kanada gemisi Tahrir Türkiye'den yola çıktıktan sonra İsrail komandolarınca durdurulmuş ve gemilerdeki 20 kişi tutuklanmıştı.

cihan

Bu haber 871 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,093 µs