iyibilgi Ankara iyibilgi Ankara

En Sıcak Konular

İlginç bir konu: İstihbarat merkezine ne oldu?

10 Kasım 2011 10:35 tsi
İlginç bir konu: İstihbarat merkezine ne oldu? ABD’nin Irak’tan çekilmesi, akla gelmedik bazı komplikasyonlara neden olabilir.. Özellikle de ‘istihbarat’ ile ilgili olanlarda.. Bunlardan biri Çukurca’da yaşanmış olabilir mi?.. iyibilgi Ankara

12 Aralık’ta Nuri el Maliki Washington’a gidecek ve son imzayı atarak ABD’nin Irak’tan ayrılışını tasdik edecek. 2011 yılı sonuna kadar ABD’nin Irak’tan çekilecek olması elbette bu kadar basit değil.. Sayısız komplikasyona neden oluyor.

ABD’nin bölgeden ayrılmamasını istiyen çok grup var Irak’ta. Bunların hakim kısmı da Kuzey Irak’ta. Ancak gitmesini isteyenlerle kıyas dahi edilemezler! Öte yandan, ABD içinde de ayrılışı eleştiren çok bakış mevcut. (Irak’ta “kalamıyorsak götürürüz” minvalli operasyanlar da yapılıyor. Bu da özel bir haber konusu olarak iyibilgi okurlarına ayrıca sunulacak.)

Ayrılış sürerken kimi iddialar da havada uçuyor. Bunlardan biri de Erbil’de bulunduğu söylenen Türk-Amerikan İstihbarat merkezi ile ilgili. ABD Özel Kuvvetleri’nin Irak’ı terk etmesinin ardından bu merkezin de kapandığı iddia ediliyor.

Oldukça önemli bir istihbarat karakolu olan bu merkezin kapatılmasının, Ekim ayında yaşanan Çukurca saldırısını kolaylaştıran nedenlerden biri olduğu söyleniyor. Türkiye’nin ABD’den istediği insansız hava araçlarının İncirlik’te konuşlanmasına ilişkin süreç de bu konjonktürde ortaya çıkmıştı.

Kuşkusuz bu tür iddialara çok hassas yaklaşmak gerekiyor. Zira, bilgilerin eksiksiz doğrulanmasındaki zorluk bir yana, kaynakların niyeti hakkında da hayli şüpheci olmak gerekiyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,948 µs