En Sıcak Konular

Pakistan'dan Van'a 1.1 milyon dolar yardım

10 Kasım 2011 10:24 tsi
TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel'i ziyaret eden Pakistan heyeti, Van'da bir Pakistan köyünün inşası için 1.1 milyon USD bağışta bulunmak istediklerini bildirdi.

Pakistan, 2005 depremi ile 2010'da yaşadığı sel felaketinde yanında olan Türkiye'yi, 7.2'lik Van depremi sonrası unutmadı. Pencap Başbakanı Şehbaz Şerif'in temsilcisi Pencap Gıda Maden ve Mineraller Bakanı Ch. Abdul Ghafoor Khan, Pencap İl Afet Kurumu Başkanı ve Bakanlar Kurulu Üyesi Khalid Sherdil, Van'a yapılacak yardımlar hakkında TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel'i ziyaret etti.

Pakistan heyeti, bütün felaketlerde ve kötü günlerde her zaman yanlarında bulunan Türk halkı ile Türk devletinin, böylesine kötü bir günde yanlarında olmak ve felaketzedelerin yaralarını sarmak istediklerini bildirdi. Bu kapsamda, Pencap Eyaleti Başbakanı'nın 1 milyon ABD doları, Pencap İl Afet Kurumu Başkanlığı organizasyonunda da 100 bin ABD doları bağışta bulunmak istediklerini ifade etti. Heyet, kalıcı konutların yapımı uzun bir süreç alacağından yardımın Van-Erciş'te, TOKİ tarafından geçici konutlardan oluşan bir Pakistan köyünün inşası amacıyla bağışlanmak istendiğini dile getirdi. TOKİ'den geçici konutların yanı sıra konut ve okul maliyetine ilişkin bilgi alan Pakistan heyeti, kalıcı yapı uygulamalarının bir kısmının da Pakistan hükümeti tarafından yapılmak istenildiğini ifade etti.

TOKİ Başkanı Karabel, son 5 yılda iki büyük doğal felaket atlatan kardeş ülke Pakistan'ın bu konudaki hassasiyetinden büyük memnuniyet duyduğunu iletti. Van'da çok hızlı olarak geçici konut uygulamalarının sonuçlandırılacağını açıklayan TOKİ Başkanı Karabel, Pakistan'dan gelecek bağışın Pakistan hükümetinin resmi talebi doğrultusunda kullanılacağını ifade etti.

Türkiye Pakistan'ı kötü günde yalnız bırakmamıştı. Pakistan'da 2005 yılında meydana gelen depremin ardından TOKİ işbirliğiyle, Muzafferabad hükümet binaları kompleksinin 12 adet idari bina, 9 adet sosyal donatı, 39 adet konut bloğu ve 3 adet servis binası inşası gerçekleştirilmişti. 2010 Temmuz ve Ağustos aylarında meydana gelen sel felaketi üzerine de TOKİ, Pencap Belucistan ve Sindh eyaletlerinde 37 adet sosyal donatı yapıları, altyapı ve çevre düzenlemelerinden oluşan toplam 4 bin 620 konut uygulamalarının ihalelerini gerçekleştirmişti.

cihan

Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,055 µs