En Sıcak Konular

'10 Kasım bir devrin sonu değil, başlangıcı'

10 Kasım 2011 10:16 tsi
'10 Kasım bir devrin sonu değil, başlangıcı' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Atatürk'ün 73'üncü ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk'ün "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözünü hatırlatarak, "Dolayısıyla, Atatürk'ün aziz hatırasına sahip çıkmak, onun 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; onun kendi deyimiyle 'muasır medeniyet seviyesinin üzerine' çıkarmakla mümkün olacaktır" dedi.

VEFATININ 73. YIL DÖNÜMÜ
Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 73. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının yıldönümünde bir kere daha şükranla andıklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, fedakâr gayretleriyle anılırlar. Bizler de millet olarak, vefatının 73'üncü yılında Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve Cumhuriyetimizin kurucusu olarak sitayişle anıyoruz" dedi.

'10 KASIM 1938 BİR DEVRİN SONU DEĞİL, YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICIDIR'
Başbakan Erdoğan'ın mesajı şöyle devam etti:

"Unutmamak gerekir ki, 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan abad edilmesi için yeni bir dönemin başlangıcıdır.

Keza, Gazi Mustafa Kemal de, bu şuurla 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' demiştir. Dolayısıyla, Atatürk'ün aziz hatırasına sahip çıkmak, onun 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; onun kendi deyimiyle 'muasır medeniyet seviyesinin üzerine' çıkarmakla mümkün olacaktır.

Bugün bizler Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz.

İnanıyorum ki, gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir.

Bu inançla, vefatının yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Kütüphane'deki Atatürk Kültür ve Tarih Yüksek Kurumu'nun düzenlediği törende konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Karayolu, demiryolu son derece yetersiz olan, kendi uçakları olmayan bir ülkeden bugün her köşesi biraz olsun eksiklere rağmen demir ağlarla hızlı demir hatları ile, duble yollar ile hava deniz hatları ile örülmüş muassır bir ülke inşa edilmiştir.

Topunu tüfeğiğni mermisini dışardan alan bu ülke bugün dünya ile rekabet edebilir bir duruma yükselmiştir. Kurtuluş savaşında kağnı ile mermi taşıyan, cephede çocuğunu kaybeden anneleri hatırlıyoruz. Bugün artık, kendi tankımızı, kendi helikopterimizi, kendi uydumuzu imar etme durumuna gelmiş bulunuyoruz.

Küresel kriz ortamında Türkiye güçlü ve dayanıklı ekonomisi iile farklılığını ortaya koyarak dünyada gıpta ile izlenen bir ülke olmuştur.

Son dönemde yaptığımız yatırımlarla Türkiye eğitimden sağlığa, aileden kültüre, sanata, bilim ve kültüre kadar her alanda farklı bir ülke olduğunu ispat etmiştir.

Demokrasinin standartları yükseltilirken içerde, dışarda da refah ve istikrarın savunuculuğunu yapmaktadır. Türkiye'nin bugün ulaştığı seviye hiç kuşkusuz başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuranların hedefledikleri bir seviyedir.

Şehitlerimize ve gazilerimize mahçup olmamak en büyük arzumuzdur. Onların emanetini muhafaza etmek, o emaneti çok daha yükseklere taşımak için gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1929 yılında el yazısı ile kaleme aldığı şu satırları özellikle paylaşmak istiyorum. Bu satırlar esasen Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi ruh ve esaslar üzerine kurulduğunu inşaa ettiğini anlatıyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de çok net söylediği gibi millet aynı kavmin mensupları değildir. Geçmişleri ve gelecekleri müşterek olan, yek vücut olarak kader birliği eden bir cemiyettir. Kurtuluş Savaşı'nın nasıl kazanıldığını Gazi 'Millet, topyekün manevi bir şahıs halinde ve tek bir kitle olarak tecelli etti. Birlik ve beraberliğini tecelli ederek ona düşman olanları ber taraf etti. Türkiye Cumhuriyeti bu millet tanımından yola çıkarak dayanışma temelleri üzerinde yükselmişti. 1940'lardan sonra ortaya çıkan asimilasyon red politikaları Atatürk'ün millet tarifine de tamamen aykırıdır.

Şu hususları tekrar etmekte fayda görüyorum. Bu ülkenin her bir ferdi, birnci sınıf vatandaştır bu tartışılmaz. 74 Milyonun fertleri arasında adaletsizliği asla kabul etmeyiz, buna müsamaha da göstermeyiz. Devletin tüm imkanları, kurumları karşısında herkesin eşit mesafede kalmasını sağlamak zorundayız. Terörün bertaraf edilmesi, ancak bu şekilde mümkün olacaktır. Bu millet tarih boyunca yaptığı gibi muhabbetle samimiyet içinde bir biriyle kucaklaştığı sürece terör ve onu maşa olarak kullananlar bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacaktır. Atatürk'ün şu sözleri çok anlamlıdır. 'Birlik ve emelde kararlı ısrar eden millet, mağrur ve mütecaviz her düşman eninde sonunda pişman edebilir' evet millet olarak 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak kardeşlikte, birlikte ısrarcı olmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi büyütmeyi, yüceltmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Kimsenin kuşkusu olmasın, Cumhuriyet emin ellerdedir. Bu düşüncelerle vefatının 73. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi gazilerimizi tekrar şükranla ve rahmetle anıyor, sizleri saygı ile selamlıyorum' dedi.



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,293 µs