En Sıcak Konular

Bahçeli'den hükümete Barzani eleştirisi

7 Kasım 2011 18:42 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin Barzani yerine, Irak Merkezi hükümetini muhatap alması gerektiğini kaydetti.

Parti genel merkezinde partililerle bayramlaşan Bahçeli, yaşanan deprem felaketi ve 2 bayram arasında artan terör olayları nedeniyle Kurban Bayramı'na buruk girildiğini söyledi. Van'daki depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Bahçeli, 1999 yılında Türk milletinin 2 büyük depremle karşılaştığını, o dönem hükümette bulunan MHP'nin başarılı bir sınav verdiğini kaydetti.

Artan terör olaylarına da değinen Bahçeli, "Her zaman tekrar ediyorum. Bugün bayramın ikinci günü yine tekrar ediyorum. Kararlı, samimi terörle mücadelede alacağınız her türlü tedbirin arkasında MHP'nin duracağını da biliniz." dedi.

Hükümetin, terörle mücadele konusunda acziyet içerisinde olduğunu öne süren Bahçeli, Barzani ziyaretinden hükümetin büyük sevinç duyduğunu savundu. Görüşmelerde önemli adımlar atıldığı yönünde kamuoyuna açıklamalar yapıldığını belirten Bahçeli, "İktidarın son bayram arifesinde yapmış olduğu görüşmeleri şiddetle kınıyoruz. Irak Merkezi yönetimi dururken, sözde Kuzey Irak'ta oluşmuş olan bir yönetimi esas alarak, onunla terörle mücadelede ortak payda arayışını yanlış buluyoruz." diye konuştu.

"BARZANİ'Yİ DEĞİL, IRAK MERKEZİ HÜKÜMETİNİ MUHATAP ALIN"

Barzani'nin, ziyaretinde bir yeri eksik bıraktığını ifade eden Bahçeli, "Sayın Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşmesini sağlayarak, bayramını Erbil'de geçirmek isteyen kişi, 'ağabeyleriyle geldi' diye sevinen insanlara karşı emmi oğlunu da İmralı'da ziyaret etmesi gerekirdi. Onu yapmadan geri dönüyor. Dolayısıyla bir arabulucu sıfatı taşıdığını kendisi ifade ediyor. Böylelikle de arabuluculuk görevini yerine getirmenin huzuru ile Erbil'e dönüyor. Erbil ziyaretleri durdurulmalı. Irak hükümeti muhatap alınmalıdır. Irak hükümetini muhatap almak demek, ABD'ye terörle mücadeledeki kararlılık bir kez daha ifade etmek, duyurmak demektir. ABD'ye Türk milletinin şuurunu ve kararlılığını bir kez daha ifade etmeli ve 'Kuzey Irak'taki terörün arkasından elinizi çekin' denmeli.'' diye konuştu.

"BEDELLİ ASKERLİKTE KAMU VİCDANI ZEDELENMEMELİ"

Konuşmasının ardından, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bahçeli, bedelli askerlikle ilgili bir soruya, netleşen bir çalışma olmadığına dikkat çekerek, "Bedelli askerlikle ilgili düşüncelerimizi geçmiş dönemlerde ifade etmiştik. Genelkurmay ile hükümet arasında bu konuda bir uzlaşma sağlanmalı, Genelkurmay'ın personel rejimine uygun hareket edilerek, neyin ne kadar olması gerektiğinde bir karara varılmalı. Hangi karar alınırsa alınsın, şehitlerin çok sayıda arttığı bir dönemde kamu vicdanı zedelenmemeli." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, 'tutuklu vekillerin serbest bırakılması' yönündeki açıklamaların sorulması üzerine Bahçeli, "Bülent Arınç Bey'in, millet iradesiyle seçilmiş milletvekillerinin Silivri'de tutuklu kalmasına karşı göstermiş olduğu bu duyarlılık, MHP'den de genel kabul gören bir duyarlılıktır. Bir bayram konuşması olarak yapılmadığı kabulü ile harekete geçmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Anayasa'nın değiştirilemeyecek maddelerinin değiştirilmesinin gündeme gelmesi halinde, MHP'nin tavrının ne olacağının sorulması üzerine Bahçeli, MHP'nin milli devlet, üniter yapı, toprak bütünlüğü ve bin yıllık kardeşliğine dayalı kararlı tutumunun aynen sonuna kadar devam edeceğini kaydetti. Bunlardan taviz vermelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Bahçeli, bu kararlılıkla TBMM'de oluşan uzlaşma komisyonunda çalışmaları sürdürdüklerini bildirdi.

Ayrıca, N.Ç. davasının sorulması üzerine Devlet Bahçeli, "Yargı mensuplarının da kamu vicdanını rahatsız eden konularda duyarlı olmaları lazımdır. Karardan dönmek de fazilet ve erdemdir.'' dedi.

(CİHAN)

Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,906 µs