En Sıcak Konular

Canlı bombanın üzerine atlayan annenin adı ölümsüzleştirildi

7 Kasım 2011 15:41 tsi
Bingöl'de canlı bombanın üzerine atlayarak facianın büyümesini önleyen Hatice Belgin'in adı, şehir merkezindeki bir okuma salonuna verildi.



29 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden 4 çocuk annesi Hatice Belgin'in adı Bingöl'de bir eğitim yuvasında yaşayacak. Yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü Gülderen Okuma Salonu'nun adı 'Hatice Belgin Okuma Salonu' olarak değiştirildi. Salonun açılışı için yapılan törene patlamada can veren kahraman annenin kızları Ceylan ve Hazal, eşi Kadir Belgin, oğlu İbrahim ile babası Tahir Yolaşan da katıldı.

Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, açılış öncesi yaptığı konuşmada terör örgütünün bölgeye yapılan hizmetleri sabote ettiğini belirtti. Taş, "Bölgede heyecan verici bir takım yatırımlar başlamışken, ilimize ve bütün bölgeye yapılabilecek hizmetleri engelliyorlar. Bunun en somut örnekleri de Bingöl havaalanı inşaatı şantiyesinin ve Bingöl-Diyarbakır yolundaki şantiyenin yakılması. Bingöl-Erzurum yolunda şantiyenin şirket elemanlarının kaçırılmasıdır." dedi.

Canlı bombalı saldırısına ilişkin iki kadın örneğini dile getiren Taş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biri canlı bombanın üzerine atlayarak, evlatlarını ve başka masum insanların ölümüne engel olmak isteyen kahraman Bingöllü anne Hatice Belgin'dir ki, bu kadın, merhametin, sevginin ve şefkatin güneşidir. Bu mübarek anne de çocukları yaşasın, çocukları okusun, çocukları büyüyüp adam olsun isterdi. Başka derdi de yoktu. Peki ya diğeri? Diğeri ise tanımadığı, bilmediği, hayatında hiç karşılaşmadığı, insanların, çocukların, kadınların ölmesi için üzerindeki bombanın pimini çeken canavarlaştırılmış bir kadındır. Maalesef o da kadındır. Üzerinde taşıdığı bombayı patlatarak kendisi dâhil üç hayata son vermiştir. Bir tarafta anne sevgisi, merhameti, diğer tarafta öfke ve nefret. Türk olsun, Kürt olsun insan olan herkesin bu olayda safı bellidir. Sevgi ve merhamettir safı."

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, çok anlamlı bir amaç bir araya geldiklerini belirtti. Vali Güvençer, "Bu günün gerçek değerini bilmek için yüreğimizin derinliklerinden gelen sesi dinlemeliyiz. Bu acı sadece Belgin ailesinin acısı, Bingöl'ün acısı Türkiye'nin acısı değildir. Dünyanın acısıdır. Bu acıyı dindirmek için hepimizin mesuliyetleri vardır. Bu olayı kınıyorsak önce kendimizden başlayarak yapamadıklarımızı gözden geçirmeliyiz." dedi. Güvençer, devletin milletten alacağı destekle terörle mücadele edeceğini ifade eti.

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay da Bingöl halkına vicdan muhasebesi yapması çağrısında bulundu. Atalay, "Patlamada ölen Hatice annemizin ne kabahati vardı? Ceylan'ın, Hazal'ın, Mehmet amcamızın ne suçu vardı? Elimizi vicdanımıza koyalım, bu ne haldir? Bir vicdani değerlendirmede bulunalım. Yeni Ceylanlar olmasın diye neler yapmamız gerekiyor. Onu düşünelim." diye konuştu. Atalay, Gülderen Derneği yetkililerine teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra açılış kurdelesini Ceylan, Hazal ve İbrahim Belgin kardeşler babalarıyla birlikte kesti. Açılıştan sonra okuma salonunu katılımcılarla birlikte gezen Ceylan, müdür koltuğunda oturdu. Vali Güvençer de küçük Hazalı'ı kucağına alarak sevdi. Güvençer, müdür koltuğuna oturan Ceylan'a "Küçük kızımız Hazal'ı buraya kaydetmek istiyoruz kabul eder misiniz?" diye sordu. Ceylan da "Olur yaparız." şeklinde cevap verdi.

Ceylan Belgin, annesinin adı eğitim kurumuna verildiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Ceylan, "Annemin adının böyle bir okuma salonunda ölümsüzleştirilmesi beni çok mutlu etti. İsminin böyle bir okuma salonuna verilmesi onun çocuk sevgisini göstermesi açısından önemli. Annem çocukların okumasını çok istiyordu. Beni buraya getirmişti. Burada okumamı çok istiyordu. Burada insanları çok güzel yetiştiriyorlar. Böyle güzel insanların, çocukların olduğu bir salona annemin ismin verilmesine sevindim. İyi ki yapıldı. Annem şu anda bizi görüyordur. O da mutlu olmuştur. Annemin isminin buraya verilmesini sağlayan ve açılışa katılan tüm insanlara teşekkür ediyorum." dedi.

(CİHAN)



Bu haber 926 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,515 µs