En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Kurban Bayramı mesajı!

6 Kasım 2011 09:20 tsi
Erdoğan'dan Kurban Bayramı mesajı! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı nedeniyle Sultanahmet Cami'nde kıldığı bayram namazı sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

Açıklamasında Van depreminde yaşanan dayanışmaya dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu bayrama bir taraftan Çukurca'daki 25 şehidimiz ardından Van depreminde kaybettiğimiz 604 vatandaşın acısıyla giriyoruz. 4500 yaralımız var, onlara da allahtan şifalar diliyoruz, şehitlerimize ve vatandaşlarımıza allahtan rahmet diliyoruz. Ailelerine başsağlığı diliyoruz. Kurban Bayramı öncelikle milletimiz için, milletimizin birliğine beraberliğine vesile olsun. Bu temenniyle vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum.

Milletimize, Van depremindeki yaklaşımından dolayı tebrik ediyorum. En kısa zamanda bu süreci fevkale bir hal olmadıktan sonra Temmuz gibi programlarımızla bu işi yoğunlukla yapılacak bir çalışma umarım neticelendirmemize vesile olacaktır. Gerek Erciş, gerekse Van'daki yapılandırmalara süratle gireceğiz. Yasal düzenlemelerle ilgili de çalışıyoruz. Tüm ülkemizde depreme dayanıklılık gibi tüm incelemeler yapılacak. Kentsel değişim dönüşüm projelerini uygulamaya koyacağız. Bu konuda vatandaşlarımızın da bizi anlayışla karşılayacağına inanıyorum. Dayanışma içerisinde olursak tüm vatandaşlarımızın oturdukları bu binalardaki yaşam risklerini aza indiririz.

Bizim silahı bırakmamız mümkün değildir. Olay siyasetse bunun yeri parlemantodur. Bu hakların gereği orada verilir. Red politiklarını biz ortadan kaldırdık. Asimilasyon politikalarına karşı da iktidarımızı çok büyük mücadeleler verdi. Hiçbir zaman bu ülkede Kürt gerçeğini benim halkım görmemezlikten gelmedi. Bu farklılıklar bizim zenginliğimizdir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kimnse rahatsız etmemelidir, olayın aslı budur."

haberturk

Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,916 µs