En Sıcak Konular

194 bin sözleşmeli memur oldu

5 Kasım 2011 11:59 tsi
Devlet Personel Başkanlığına intikal eden bilgilerin analizi sonucunda, 25 Ekim 2011 tarihi itibariyle 194 bin 775 sözleşmeli personel memur kadrosuna atandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 25 Ekim 2011 tarihi itibariyle 194 bin 775 sözleşmeli personelin, memur kadrolarına atandığını bildirdi.

Çelik, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın yazılı soru önergesine verdiği cevapta, 2 Haziran 2011 tarihli ve 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 1′inci maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa eklenen geçici 37′inci maddesi hükmü çerçevesinde, 657 sayılı Kanun’un 4′üncü maddesinin B bendine ve 4924 sayılı Kanun’a tabi olarak istihdam edilen sözleşmeli personelden şartları taşıyanların öngörülen sürede başvurması halinde memur kadrolarına atanacaklarının düzenlendiğini belirtti.

Çelik, Kamu kurum ve kuruluşlarından Devlet Personel Başkanlığına intikal eden bilgilerin analizi sonucunda, 25 Ekim 2011 tarihi itibariyle 194 bin 775 sözleşmeli personelin memur kadrolarına atamalarının gerçekleştirildiğini ifade etti.


Bakan Çelik, önergede, sözleşmeli olarak çalıştıkları halde daimi kadrolara atamaları yapılmayan kamu çalışanlarının sayısının sorulması üzerine de, kamu kurum ve kuruluşlarında muhtelif kanun, KHK ve Bakanlar Kurulu Kararları gereğince kamusal istihdamın icaplarına göre farklı farklı süre, şekil ve şartlarda sözleşmeli personel istihdam edildiğine işaret etti. Belediyelerde, il özel idarelerinde, KİT’lerde, üniversitelerin akademik hizmetlerinde istihdam edilen sözleşmeli personelin bunların başlıcaları olduğunu belirten Çelik, tüm sözleşmeli personelin aynı kategori altında birleştirilmesi suretiyle sayı tespiti yapılmadığını ifade etti.

Çelik, sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilenlerin memur kadrolarına atanmalarının kanunla yapılabileceğini, halen 4/B’li çalışan personelin daimi kadroya atanması amacıyla Devlet Personel Başkanlığınca yürütülen bir çalışma bulunmadığını kaydetti.

 

Bu haber 829 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,436 µs