En Sıcak Konular

'Darbe yüzünden referandum istedim'

5 Kasım 2011 08:43 tsi
'Darbe yüzünden referandum istedim' Derin devlet, Yunanistan'ı vuracaktı!

Referandumu darbeyi engellemek için istedim AB’nin hazırladığı acı reçeteyi referanduma götüreceğini açıklayarak tüm dünyanın tepkisini çeken Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, bu kararı ülkesindeki bir darbeyi engellemek için aldığını söyledi. Papandreu, referandum kararı almasının ardından Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanları’nın da içinde bulunduğu 16 sağcı generalin yerine sol görüşlü komutanlar atamıştı.

‘Devlet içinde devlet var’

AB’den gelen tehditler üzerine Papandreu dün referandum kararından vazgeçerken, Fransız Liberation gazetesinin muhabiri Jean Katremer, Yunan Başbakanı’nın Cannes’daki G20 zirvesinde AB liderleriyle yaptığı görüşmelerin detaylarını açıkladı. Katremer’e göre, Papandreu referandum kararına tepki gösteren AB liderlerine “Darbe girişimini önlemek için bu kararı aldım” yanıtını verdi. Yunan Başbakan ayrıca Savunma Bakanı Beglitis’in kendisine “devlet içinde bir devlet” yapılaşması olduğu yönünde bilgi verdiğini ve görevden alma kararlarının bundan sonra alındığını belirtti.

Kendi partisi sırt çevirdi

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu’nun iki yıllık iktidarı son yaşanan krizle birlikte ikiyi bölündü. Yunan parlamentosunda dün gece güvenoylaması öncesi gece geç saatlere kadar devam eden tartışmalarda Papandreu’ya istifa çağrısı yapan ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi Başkanı Andonis Samaras, Papandreu başbakan olduğu sürece hükümet ile herhangi bir işbirliği yapmayacağını belirterek, bir an önce hükümetin istifa ederek, ulusal birlik hükümeti kurulmasını ve erken seçime gidilmesini istedi. Ancak Papandreu istifayı reddetti. Bunun üzerine iktidar partisi PASOK’ta art ardına istifalar geldi. Sağlık Bakanı Andreas Loverdos da Papandreu ulusal birlik hükümetini kabul etmezse istifa edeceğini açıkladı. Loverdos “Milli birlik hükümeti olmazsa siyasi çalışmalarda benim yerim yok” dedi. AP’ye konuşan bir üst düzey PASOK milletvekili de güvenoylamasında olumlu oy kullanmayacağını açıkladı. Bu durumda 300 sandelyeli mecliste 152 vekili olan Papandreu’nun meclisteki çoğunluğu da sona erdi.

Bu haber 1,652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,706 µs