En Sıcak Konular

Roberto Carlos transferi için kim, ne dedi?

10 Haziran 2007 22:56 tsi
Bu flaş transfer beraberinde bir soruyu da gündeme getirdi: "Roberto Carlos Türk kulüplerinin bugüne dek yaptığı en büyük transfer mi?"

FENERBAHÇE, tam 11 yıldır Real Madrid formasını giyen Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos’u renklerine bağlayarak, yılın en önemli transferini gerçekleştirdi. Olay o kadar büyük sansasyon yarattı ki, yediden yetmişe futbolseverlerin en çok konuştuğu konulardan biri oldu. Sadece Türkiye’de değil, Brezilya ve İspanya başta olmak üzere diğer ülkelerde de bu transfer futbol sohbetlerinin baş köşesine yerleşti. Fakat bu flaş transfer beraberinde bir soruyu da gündeme getirdi:

"Roberto Carlos Türk kulüplerinin bugüne dek yaptığı en büyük transfer mi?"

Kimler geldi, kimler geçti?

Bu soru doğrultusunda zihnimizi şöyle bir yoklayıp, kulüplerimizin geçtiğimiz yıllarda yaptığı flaş transferleri hatırladık; Hagi, Popescu, Taffarel, Jardel (Galatasaray), Schumacher, Okocha, Van Hooijdonk, Ortega, Appiah, Anelka (Fenerbahçe), Carew, Ailton (Beşiktaş).

Ve, dört önemli futbol otoritesine bu soruyu sorduk... Can Bartu, "Tartışmasız en büyük transfer" görüşünü savunurken, Erman Toroğlu, "Benim için futbolcunun ismi değil, sahada neler yaptığı önemlidir" dedi. Korkut Göze, Fenerbahçe’nin Roberto Carlos sayesinde yaptığı reklama dikkat çekip, "Daha oynamadan transfer haberi dünya medyasını ayağa kaldırdı" yorumunu yaptı. İlhan Söyler ise Roberto Carlos’un, 1996-2001 yılları arasında Galatasaray formasını giyen Gheorghe Hagi’den sonraki ikinci büyük transfer olduğunu ifade etti.

ERMAN TOROĞLU: Çok riskli bir transfer

BENCE en iyi ve tam isabetli transfer değil. Senin hazır, tıkır tıkır işleyen bir takımın olur, Roberto Carlos’u da üzerine kaymak niyetine alır koyarsın. Ama şu anki kadronda forvet sıkıntın apaçık görülüyor. Roberto Carlos’u almak fazla önemli değil. Oynatacağın takımdaki diğer oyuncular önemli. Tek başına Carlos ne yapar? Vitrin olarak alındıysa tamam. Parasını Fenerbahçe seyircisi vereceğine göre, sorun yok. 34 yaşında bir oyuncu. Bundan sonra Roberto Carlos’a bir tek Arap ülkeleri kalıyor. Millet 18-22 yaşındaki oyuncuların üzerine giderken, onları bulup çıkarırken, biz her zamanki gibi tam tersini yapıyoruz.

CANBARTU: Fenerbahçe büyük iş yaptı

ROBERTO Carlos dünya futbolunun en şöhretli isimlerinden biri. Yönetim bana göre büyük iş yaptı. Ondan daha şöhretli ve kariyerlisi Türkiye’ye gelmedi. Fenerbahçe inşallah Ortega ve Anelka ile yaşadığı sorunları bunda yaşamaz. Ama bildiğimiz kadarıyla Carlos uyumlu bir futbolcu. Fenerbahçe’ye büyük faydası olacak. Carlos ile çok iş başarabilirler ama Avrupa’da sadece onunla olmaz. Daha takımda eksikler var. Kalpten oynayan Lugano ve Edu var ama yetenekleri sınırlı. Alex iyi bir oyuncu ama yavaş oynuyor. Kezman da fazla bir şey veremedi. Golcü olarak aldın, en az 20 gol atması gerekiyordu. Avrupa için takviye yapılması şart.

KORKUT GÖZE: namadan ayağa kaldırdı

FENERBAHÇE’ye gelen en şöhretli ve popüler futbolcu Roberto Carlos. Fenerbahçe’de oynamadan transfer haberi dünya medyasını ayağa kaldırdı. Kimse alınmasın, Roberto Carlos adı Fenerbahçe’nin şöhretini ikiye katladı. Ancak Fenerbahçe’ye katkısı ne olur, şimdilik bir soru. Şunu söyleyebilirim. Roberto Carlos’un yaşından ve fizik kondisyonundan şüphe edenler, Brezilyalı futbolcunun İspanya Ligi’nde oynadığı maçları izlesin. Sahada sanki bir delikanlı koşuyor... Oyunun her iki yönünü kolaylıkla taşıyabiliyor. Roberto Carlos’un Şampiyonlar Ligi’nde göstereceği performans, Fenerbahçe’nin bu maratondaki kaderini de etkileyecektir.

İLHANSÖYLER: Türkiye’deki ikinci assolist

ESKİDEN Maksim diye bir gazino vardı. Orada baş aktörler assolistlerdi. Gazino onlarla yürürdü. Bir de solist altları vardı. Onlar da idare ederdi. Maksim’de sahneye hangi solist çıkmışsa 1 numara olurdu. Bana göre futbol sahalarımıza bugüne kadar Roberto Carlos ikinci assolist olarak geldi. Geçmiş zamanda, G.Saray’da oynayan Hagi de iz bıraktı. İspanya’da yıllarca temposunu bozmadan istikrar içinde oynayan Carlos, şu anda gündemde olduğu için birinci sırada. İkinci sırada da Hagi var. Türkiye’ye daha önce gelenler üvertürdür. Fenerbahçe bu oyuncuyu almakla futbol sahnesini dolduracaktır. Bence çok faydalı ve isabetli bir transfer.

Hürriyet

 



Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,314 µs