En Sıcak Konular

Genelkurmay'dan sürpriz karar

4 Kasım 2011 11:38 tsi
Genelkurmay'dan sürpriz karar O isim kışladan indirildi...

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, 6 ay önce kaldırılmasını istediği Van'ın Özalp ilçesindeki 'Orgeneral Mustafa Muğlalı' tabelası kışladan indirildi.Van'ın Özalp ilçesindeki ''Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası''nın adı, ''Şehit Astsubay Erkan Durukan Kışlası'' olarak değiştirildi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van'daki İl Kriz Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Özalp'taki kışlanın adının bölgede rahatsızlık uyandırdığını hatırlatarak, ''Bu kışlanın ismi şu anda değişti'' dedi.

Kararın Genelkurmay Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen bir çalışma sonrası alındığını kaydeden Atalay, ''Sadece Van'a dair değil, bütün yerlerin isimlerini gözden geçirip, yenileme ve mümkün olduğunca terörde şehit verdiğimiz kişilerin ismini verme yönünde bir kararıdır'' diye konuştu.

Bu konuda bir genelge çıkarıldığını aktaran Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bunu yıl sonuna kadar Türkiye genelinde tamamlayacaklar. Bunun uygulamalarından biri de Van'da oldu. İki gün önce o isim kaldırıldı. Şimdi bir şehit astsubayımızın, Erkan Durukan'ın adını vermeyi planladılar. Bu da şu günlerde olduğu için mutlu olduk. Bu işlerle ilgilenen, bu işlerle ilgili çalışma yürüten hükümetin temsilcisi olarak çok mutlu olduk. Bu gelişme bu günlerde çok güzel bir mesajdır. Hayırlı olsun.''

Van'ın Özalp ilçesinde, 68 yıl önce 33 kişinin ölüm emrini verdiği gerekçesiyle 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Orgeneral Mustafa Muğlalı'nın adı, 2004 yılında Özalp ilçesindeki ''2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'' kışlasına verilmişti.

Alınan kararla kışlanın girişindeki tabelaya, 27 Haziran 2011 Van'ın Saray ilçesinde terör örgütü üyeleriyle yaşanan çatışmada şehit olan Astsubay Erkan Durukan'ın adı yazılacak.

-Orgeneral Mustafa Muğlalı-

Orgeneral Mustafa Muğlalı, 1943 yılında Van'ın Özalp ilçesinin sınır bölgesinde, 33 köylünün ölümünden sorumlu tutularak, Genelkurmay Askeri Mahkemesi tarafından yargılanmış ve idam cezasına çarptırılmıştı. Cezaevine konulan Muğlalı'nın cezası 20 yıl ağır hapse çevrilmişti.

Söz konusu karar Askeri Yargıtay tarafından bozulmuş ancak Mustafa Muğlalı dava yeniden görülmeden Aralık 1951'de cezaevinde ölmüştü.

aa


Bu haber 1,068 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,569 µs