En Sıcak Konular

İstanbul'da ulaşıma bayram indirimi

3 Kasım 2011 20:40 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nın rahat ve huzurlu geçebilmesi amacıyla kent genelinde bir dizi önlem aldı.

İstanbul genelinde Kurban Bayramı boyunca toplu taşıma araçlarında yolcular yüzde 50 indirimli seyahat edebilecek. İndirim belediyeye bağlı toplu ulaşım araçlarında geçerli olduğu gibi, Özel Halk Otobüsleri ve İstanbul Otobüs A.Ş.'ye bağlı otobüslerde de geçerli olacak.

İETT, arefe ve bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirleri alacak.

Ulaşım A.Ş, bayram tatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet verecek. Bayramın dört günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleşecek.

Tarifeli seferler dışında, artan yolcu yoğunluğuna bağlı olarak ek seferler düzenleyerek İstanbulluların rahat seyahat etmesini sağlayacak olan Ulaşım A.Ş., bayram süresince güvenlik önlemlerini en üst düzeyde tutacak ve kontrolleri de sıklaştıracak.

İSKİ DE BAYRAM ÖNLEMLERİNİ ALDI

İSKİ tüm İstanbul'da tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri arttıracak olan İSKİ, nöbetçi ekip sayısını da artıracak. Çevre Koruma Müdürlüğü, nöbetçi ekipler, bayram süresince kurban satış ve kesim yerlerinin ilaçlanma ve dezenfeksiyonunu yapacak. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, Sağlık, Zabıta ve İtfaiye Daire Başkanlıkları ile Çevre Koruma, Atık Yönetimi, Park-Bahçeler ve Sosyal İdari İşler Müdürlükleri ve İSKİ Genel Müdürlüğü birimleriyle bayram süresince koordineli olarak çalışacak. Kurban satış ve kesim yerlerindeki kurbanlık hayvan ve etleri ile ilgili vatandaşlardan gelecek muhtemel şikayetleri değerlendirerek, gerektiğinde ilçe belediyeleri ve diğer kurumlarla koordinasyonu sağlayacak.

BELİRLENEN YERLER DIŞINDA KURBAN KESİLMESİNE İZİN YOK

Belirlenen yerler dışında kurban satış ve kesimini engellemek için Büyükşehir ve ilçe zabıta ekipleri ile işbirliği yaparak, şikâyetleri değerlendirmek üzere veteriner hekim ve zabıtadan oluşan 5 ekip görevlendirecek. 150 adet mobil kurban kesim ünitesini talep doğrultusunda kurarak, denetimini yapacak ve bayram sonrası kaldıracak. Kaçan kurbanlıkların yakalanması için gerekli tedbirleri alacak. Vatandaşlar, şikâyetlerini telefon aracılığı ile gerekli mercilere bildirebilecek. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekip sayısını normal günlere kıyasla arttırarak bayram süresince görev yapacak. Zabıta ekipleri, ilçe zabıta birimleriyle koordineli olarak kent genelinde denetimler yapacak. Beyoğlu, İstanbul ve Anadolu kesimindeki sokaklarda dolmuş, taksi ve minibüsleri denetleyecek. Yolcu trafiğinin yoğun olacağı otogar, havaalanı ve yolcu salonlarının periyodik kontrolü için görevli sayısı artırılırken, anaarterler ve ara meydanlarda da denetimler sıklaştırılacak. Nizam, intizam, temizlik kontrolleri ile çevreye zarar veren seyyar satıcıların denetimlerini gerçekleştirecek.

Mezarlıklar Müdürlüğü, normal mesai saatinden önce mezarlıklar ziyarete açacak. Bayram süresince mezarlıklarda kontrol yapacak ekipler oluşturacak, dilencilerin ziyaretçileri rahatsız etmemesi için Zabıta Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapacak ve halkın ziyaretlerini rahat yapabilmesi için gerekli tedbirleri alacak. Alınacak tedbirlerle bayram süresince de cenaze işlemlerini aksatmadan devam edecek.

(CİHAN)



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,132 µs