En Sıcak Konular

Bakan Şahin hakkında gensoru

3 Kasım 2011 16:04 tsi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkındaki gensoru önergesi TBMM Başkanlığına yeniden sunuldu...

BDP, Van depremi dolayısıyla geri çektiğini İdris Naim Şahin hakkındaki gensoru önergesini TBMM Başkanlığına yeniden sundu.

Kaplan, düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanı Şahin hakkında gensoru önergesini iyi niyetle geri çekmelerine rağmen, Van depremi, KCK kapsamındaki son gözaltılar ve Şahin'in açıklamalarının ardından gensoru önergesini bir an önce vermenin şart olduğunu kaydetti.

Gensoru önergesini güncelleştirdiklerini belirten Kaplan, Şahin'in dün yaptığı açıklamayla kendilerini ''KCK'lı olarak itham etiğini'' savundu.

Şahin'in ''Büşra Ersanlı bölücük yapıyorsa, halkı isyana, savaşa kışkırtıyorsa elbette gereği yapılacaktır' dediğini belirten Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Avukatların bile henüz erişemediği suçlamaları sayın bakan çarpıtarak kamuoyuna yansıtıyor. Sayın Ersanlı ile ilgili ortaya attığı iddiaları ispatlayamıyorsa, bu belgeleri 24 saat içinde kamuoyuna açıklayamıyorsa, yapacağı en onurlu davranış istifa etmektir. Şu an itibariyle davet ediyorum. Sayın Ersanlı, nerede, hangi akademide bölücülük dersi verdi, halkı isyana teşvik eden eğitim verdi. Lütfen belgeleriyle açıkla. 24 saat içinde bunu açıklamıyorsan müfterisin. Yoksa peşini bırakmayacağız. Bu bakan ağzını açtığı her anda gaf bakanı olmaya başladı. Devlet adamı ciddiyetini zerre kadar taşımayan bir yaklaşım içinde. En son Meclisin içinde dahi dinleme yapan bir bakanla karşı karşıyayız. Cumhuriyet tarihi böylesi bir bakan görmemiştir. Bu bakanın gitmesi Türkiye'nin barışı, parlamenter rejim, hukuk devleti, insan hakları ve demokrasi için elzemdir.''

Kaplan, BDP Genel Merkezinin bakan hakkında hukuki olarak da süreç başlattığını kaydetti.

Gensoru önergesinin gerekçesinde, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in ''polis devleti uygulamalarıyla hukuk devletini yok saydığı, Anayasayı ihlal ettiği, seçilmiş siyasetçileri hedef aldığı, gözaltı ve soruşturmalarda partizanca davrandığı, milletvekillerine pervasızca saldırdığı, Van depreminde merkez idare ve yerel yönetimlerin ortak çalışmasını, yardımlarını engellediği, görevini kötüye kullandığı, açıklamalarıyla, gaflarıyla devlet adamlığı ciddiyetini ayaklar altına aldığı, vatandaşın can ve mal güvenliğini riske soktuğunu'' savunuldu. (AA)



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,629 µs