En Sıcak Konular

Papandreu çekiliyor iddiası!

3 Kasım 2011 14:08 tsi
Papandreu çekiliyor iddiası! Yunanistan'da Papandreu depremi! İstifa edecek diyen batı basınına karşı, Başbakan Papandreu ne kadar dayanabilecek?

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun Papandreu'nun yarım saat içinde Cumhurbaşkanı'na istifasını sunması beklendiği BBC tarafından ilan edilmişti. Ancak Yunanistan Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada Yorgo Papandreu'nun istifasının şu an için sözkonusu olmadığı kaydedildi

CİHAN


Yunanistan'da, iktidardaki PASOK içerisinde referandum konusunda ortaya çıkan görüş ayrılığı sürerken, yarın yapılacak güvenoyu oylamasında hükümete oy vermeyeceğini açıkça belirten milletvekili sayısı beşe çıktı.

PASOK milletvekilleri Milena Apostolaki ile Eva Kayli'nin istifalarının ardından Sula Merenditi ve Elena Panariti de Papandreu hükümetine güvenoyu vermeyeceğini açıkladı.

Diğer yandan, PASOK milletvekilleri Dimitris Linceris ile Kostas Gitonas ve Nikos Salayannis de yaptıkları açıklamalarında, Papandreu'nun halkoylaması kararına karşı olduklarını belirtmişlerdi. PASOK milletvekilleri güven oylamasında tavırlarının ne şekilde olacağına dair bilgi vermezken, Salayannis açıklamasında, "Referandum öldü" ifadesini kullanmıştı. Linceris ise, "Papandreu'nun artık bir tarih olduğunu" söylemişti.

Bu durumda milletvekili sayısı en çok 149 olarak hesaplanan Papandreu hükümetinin yarın Yunan parlamentosunda güvenoyu almasının mümkün olmadığı değerlendiriliyor.

Bu arada, Yunan medyası, aralarında PASOK'un bazı üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu bir grup milletvekilinin, Papandreu'ya gönderdikleri bir mektupta, hükümetin istifa ederek, Avrupa Merkez Bankası'nın eski Başkan Yardımcısı Lukas Papadimos başkanlığında bir ulusal birlik hükümeti kurulmasını istedikleri bildirildi.

Yunanistan'ın avroya katılımında önemli rol oynamakla tanınan Papadimos, Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) fizik ve ekonomi okudu. Papadimos, 2010 yılından bu yana Papandreu'nun ücretsiz danışmanlığını yapıyor.

A.A.



Bu haber 1,039 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,159 µs