En Sıcak Konular

BDP'den İçişleri Bakanı hakkında suç duyurusu

3 Kasım 2011 13:45 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) hukuk ve insan haklarından sorumlu başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında KCK operasyonlarına ilişkin yaptığı açıklamalardan dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Meral Danış Beştaş, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in açıklamalarına tepki gösterdi.

Beştaş, KCK operasyonlarıyla partili partisiz herkesin olağan şüpheli haline getirildiğini ileri sürdü. Darbeler döneminin yaşandığını iddia eden Beştaş, bazı medya yayın organları aracılığıyla avukatlara dahi ulaşmayan yalan yanlış bir kısım bilgilerin yayınlanarak propaganda kısmının başlatıldığını savundu.

Partilerinin yasa dışı ilan edilmeye çalışıldığını ileri süren Beştaş, Bakan Şahin'in açıklamalarının 'talihsiz' ifadesinin dahi karşılamadığını ifade etti.

Gizlilik kararı olduğunda bu bilgilere ulaşılamayacağını dile getiren Beştaş, KCK operasyonlarında gizlilik kararı bulunduğunu belirterek hükümetin suçüstü yakalandığını savundu.

Ellerinde KCK operasyonları kapsamında 3 bin 547 kişilik bir isim liste bulunduğunu dile getiren Beştaş, Bakan Şahin'den açıkladığı 752 kişinin isim listesini kamuoyuyla paylaşmasını istedi. Bu isim listesini partilerinin sitesinden yayınlayacaklarını ifade eden Beştaş, "İçişleri Bakanı hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Bugün tüzel kişiliği ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Yargıyı göreve davet ediyoruz, kendi rolünü yapmaya çağırıyoruz." dedi.

KCK operasyonları kapsamında 4 bin 175 bilgisi bulunduğunu ancak geri kalanların isimleri tespit etmeye çalıştıklarını anlatan Beştaş, bunun kolay bir iş olmadığını kaydetti.

"KCK İLE İLİŞKİMİZ YOKTUR"

KCK operasyonları kapsamında tutuklanan Büşra Ersanlı'nın Parti Meclisi ve Anayasa Komisyonu üyesi olduğunu hatırlatan Beştaş, BDP'nin nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin bir karar almadığını ancak basın ve kamuoyunda tartışılan konuların görüşüldüğünü ifade etti.

BDP-KCK ilişkisine yönelik bir soruya ise Beştaş, BDP'nin siyasal, Meclis'te grubu bulunan bir parti olduğunu belirterek 99 belediye kazanan, 3 milyona yakın oy alan bir parti olduğunu ve KCK ile bir ilişkilerinin bulunmadığını öne sürdü. Bunun operasyonlara sadece kılıf uydurmak için kullanıldığını iddia eden Beştaş, demokratik muhalefeti susturmak için yapıldığını savundu. Hükümetin KCK'nın ne olduğunu, ayrı bir yapı olduğunu çok iyi bildiğini ileri sürün Beştaş, Oslo görüşmelerini hatırlattı.

cihan

Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,044 µs