En Sıcak Konular

İngiliz ordusu İran'a saldırı hazırlığında!

3 Kasım 2011 13:11 tsi
İngiliz ordusunun İran'a karşı olası bir askeri müdahaleye yönelik "acil durum planı" hazırlıklarına başladığı iddia edildi.

Guardian gazetesinin İngiliz Savunma Bakanlığı (MoD) kaynaklarından edindiği bilgiye göre, İngiliz ordusu İran'a yapılması gündemde olan olası bir Amerikan hava operasyonuna destek vermek için hazırlıklarına hız kazandırdı. Batılı güçlerin bu operasyonu yapmasına sebep olarak, İran'ın nükleer zenginleştirme programına devam etmesinden endişe duymaları gösteriliyor.

Haberde, İngiliz Savunma Bakanlığı yetkililerinin, Amerika'nın hızlı şekilde karar vererek, İran'ın bazı stratejik noktalarına hava saldırısı düzenleyebileceğini ve İngiltere'nin Hindistan deniz sahasındaki Diego Garcia üssünü kullanmayı talep edebileceğini düşündükleri aktarılıyor. Böyle bir saldırıya karar verilmesi halinde koalisyon hükümetindeki derin görüş ayrılıklarına rağmenİngiltereordusunun ABD'nin taleplerini yerine getireceği öne sürülüyor.

Guardian, İngiliz meclis kulislerinde de İran'ın Libya'nın ardından bir keza daha uluslararası siyasi gündemin merkezine oturduğu yorumları yapıldığını belirtirken, ABD Başkanı Obama'nın da görev süresinin dolmasına 1 yıl kalmasına rağmen İsrail'in bu yöndeki yoğun taleplerinin artması halinde İran'a hava saldırısına boyun eğmek zorunda kalabileceğini yazıyor.

Haberde, İran'daki nükleer faaliyetler konusunda Batılı istihbarat servislerinin gelişmeleri endişeyle aktarmakta olduklarına dikkat çekilerek, gelecek hafta yayımlanacakBirleşmiş Milletlerraporunun da bu doğrultuda olabileceği iddia ediliyor. MoD'un bu gelişmeler kapsamında, olası acil durum senaryoları için çalışmalarını yoğunlaştırdığı bildiriliyor.



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,157 µs