En Sıcak Konular

Tatvan'da 10 bin kişi terörü lanetledi

10 Haziran 2007 18:14 tsi
BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde Gaziler ve Şehitler Derneği tarafından düzelenen ‘Kokarsu Şehitlerini Anma ve Terörü Telin’ mitinginde, PKK terör örgütüne öfke yağdı.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz’, ‘Tek vatan tek bayrak’, ‘Bebek katili Apo’ yazılı pankartlar taşındı, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atıldı. Mitingde konuşan Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, “Her gün şehit vermekteyiz ve her gün anneler oğullarını toprağa verirken, yüreğimiz yanmaktadır. Biz bu hain saldırılara rağmen, bu şanlı bayrağı her gün göndere çekeceğiz. Düşmanlar buna engel olmaya çalışacaklar. Ama biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.


Tatvan'da düzenlenen yürüyüş ve miting öncesi ilçenin tüm cadde, sokak ve binalardaki evlerin balkonları, Türk bayraklarıyla donatıldı. Kültür Mahallesi Ahlat yolunda başlayan yürüyüşe, Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Tatvan 6'ncı Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydın Semerci, Bitlis Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcilerinin aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Yürüyüşe katılanlar, ellerinde Türk bayrakları ve ‘Kahrolsun PKK’, ‘Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz’, ‘Tek vatan tek bayrak’, ‘Bebek katili Apo’ yazılı döviz ve pankartlar taşıyarak 5 kilometre yürüdükten sonra fuar alanına geldi.

Fuar alınında düzenlenen mitingde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitler anısına dualar okundu. Kalabalık, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Askere uzanan eller kırılsın’ sloganları atarak PKK terör örgütüne lanet yağdırdı. Mitingde konuşan Bitlis Gaziler ve Şehitler Derneği Başkanı Enver Unutur, PKK'lı teröristlerin 15 yıl önce merkeze bağlı Kokarsu Köyü ile Sütlüce mezrası arasında yolu keserek haince 14 masum insanı katlettiğini hatırlattı. Unutur, “Bugün burada onları anmak ve son günlerde yaşanan terör olaylarını kınamak amacıyla toplandık. Terör örgütü bu kahpece olaylarını sürdürse de bizim birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş ise son günlerde yaşanan terör saldırılarında çok sayıda şehit verildiğini söyledi. Atbaş, şöyle devam etti:

“Her gün şehit vermekteyiz ve her gün anneler oğullarını toprağa verirken, yüreğimiz yanmaktadır. Bizim bütün isteğimiz bu topraklarda, bu tek bayrak altında birlik ve beraberlik içinde yaşamaktır. Mutluluk ve refahımızı yükseltmek istiyoruz. Ancak, bu ülkenin düşmanları huzurlu yaşamamızı istememektedirler. Her gün vatandaşlarımızı öldürüp, onlarca askerimizi şehit etmektedirler. Biz huzurumuzu ve mutluluğumuzu yaşatmaya çalışacağız. Bu şanlı bayrağı her gün göndere çekeceğiz. Düşmanlar buna engel olmaya çalışacaklar. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Sizin buradaki birliğiniz, ülkemizin gelecekteki dirliğinin bir garantisidir. Bu ülke uğrunda şehit olanları rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.”

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitinge katılanlar, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak dağıldı.


 


 

 

 



Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,825 µs