iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Barzani'ye sorun: Van nerede?

3 Kasım 2011 11:03 tsi
Barzani'ye sorun: Van nerede? Barzanigiller'in Mesud yine Türkiye'ye geliyor. Geliyor da, ne anlatacak, anlattığına inanacak mıyız, anlattıklarını yapsa unutacak mıyız?. Hasılı.. 'Konjonktür müsait' deriz biz olsak... iyibilgi Ankara

Barzaniler-Türkiye ilişkisinin kronolojisini anlatmak artık herkes için yorucu. Ama bilinen şu Barzaniler güvenilir değil ve yine şu da bir gerçek ki “bugüne kadar” törere yönelik pozisyonu da hiç ikna edici olmadı.

Genel olarak Irak’ın özelde de Kuzey Irak’ın ABD dönemindeki pozisyonu farklıydı ve kabul etmek gerekiyor ki bu Ankara’yı kısıtladı. Ancak şimdi farklı bir süreçteyiz ve yine görünüyor ki, terör örgütünün rendelenmesi hız kazanmış durumda.

Buna ek olarak Kuzey Irak yönetimi için hayati olan ABD varlığı da bu yıl sonunda sona ereceği gibi, Hillary Clinton’un söylemiyle orada Türkiye var! Özetle, Barzaniler için hayli sıkışık bir dönem başlamış bulunuyor.

Peki durum ne? Mesut Barzani bugün Türkiye’ye gelmeden önce 3 günlük bir ziyaret gerçekleştirdiği İran’a. Tahran’da ileri gelen hemen herkesle görüştü.

Orada da gündem ABD’nin Irak’tan çekilmesi ve PJAK/PKK ile mücadeleydi. Tahran’ın Barzani’ye söylediğini aktaralım: “İran tek parça bir Irak’ı destekleyecektir.” Herhalde Barzani mesajı almıştır.

Terörle mücadele konusuna gelince. Barzani, sorunun çözümlendiğini, gelecekte bir sorun olmayacağını belirtmiş!

Bu işin bir yönü. Barzani, İran’dan önce de kritik bir başka bölgeye gitti. Kerkük’te tüm taraflarla biraraya geldi ve gayet yapıcı, sıcak mesajlar verdi! Nihayet Türkiye’de de benzer, “ılıman” bir duruş sergileyecek.

 

Yani yeni koşullara intibak noktasında büyük kabiyet sergileyen bir lider olarak, yeni duruma da kendini hazırladığı işaretleri kuvvetlice geliyor. Peki ama gülücükler dağıtarak Ankara’ya gelecek Barzani’nin gerçek duruşu bilinmiyor mu?

Terör örgütü PKK’yı görmezden gelmediğini kim söyleyebilir? Daha yeni bir-iki olayı aktaralım, Bölgesel Kürt Yönetimi’nin merkezi Erbil’de bulunan Konsolosluğumuza yönelik gösteri düzenleyen PKK’lılar engellendi mi? Bir tarafa, KDP’nin web sitesinde bu gösteriler yayınlanmadı mı?

Daha acısı yüreğimizde Van’daki depreme ilişkin haberler “Kürdistan” başlığı altında verilmiyor mu? Barzaniler konjonktürü kendi lehlerine ve acımasızca kullandılar. Şimdi başka bir konjontür var…

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,643 µs