En Sıcak Konular

Hamaney: Elimizdeki 100 belge ABD'nin işini bitirecek

3 Kasım 2011 10:43 tsi
Hamaney: Elimizdeki 100 belge ABD'nin işini bitirecek İslam İslam Cumhuriyeti dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ellerindeki 100 belgeyi dünya kamuoyuna açıkladıklarında Amerika’nın, insan hakları iddiacılarının ve terörle savaş iddiacılarının haysiyetlerinin yok olacağını söyledi.

Mehr Haber Ajansı’nın sitesinden aktardığı habere göre, Ayetullah Hamaney, 4 Kasım Milli Öğrenci günü arefesinde binlerce öğrenci ile yaptığı toplantıda, 13 Aban gününün İslam İnkılabı’ın üzerinde düşünülmesi gereken olaylarından birisi olduğunu ve ilahi güce tevekkül etmenin ve hedefe giden yolda basiretle direncin mucizevi bir göstergesi olduğunu söyledi ve tevekkül, direnç ve basiret bereketiyle, geçen 32 yıl içinde İran milletinin bütün çalışmalarından muzafferane olarak yansımış ve gelişmiş olduğunu ve gelecekte İran halkının çalışmalardan gurur duyacağını belirtti.

Ayetullah Hamaney, dünya istikbarı ile savaş günü olarak düzenlenen 13 Aban Milli Öğrenci Günü’nün İran için açısından en önemli günlerden biri olduğunu söyledi ve İslam İnkılabı tarihindeki böyle parlak günlerin doğru hareket güzergahı üzerinde düşünülmesi ve bu tarihi layları analiz ederek geleceği programlamak için bir fırsat olduğunu söyledi.

13 Aban Günü’nün en önemli özelliğinin ilahi güce tevekkül etme ve hedefe giden yolda basiretle direnç olduğunu vurgulayan Hamaney, İmam Humeyni (ra)'nin, 13 Aban 1964 tarihinde Amerika’nın İran’daki dokunulmazlıklarına itirazı ve bunlara karşı direnişi sebebiyle Amerikalı casuslarca sürgün edildiğini fakat bu olaydan 15 yıl sonra 1979 yılında İmam Humeyni(ra)’nın çocukları olan inkılap gençlerinin, Tahran’daki Amerikan casusluk yuvasını ele geçirerek, Amerika’yı İran’dan sürdüklerini söyledi.

Hamaney, İslam inkılabının Şah’ın İran’dan sürülmesinin unsuru olduğunu hatırlattı ve konuşmasında İmam Humeyni(ra)’nin yolunun islami irade ve İran milletinin güvenliği olduğunu ve zalim ve müstekbir Amerikan bayrağını İran semasından aşağı indirip, İranlı mümin gençlerin ayaklarının altında çiğnendiğini söyledi.

Seyyid Ali Hamaney, Amerikan yönetiminin ve Siyonizmin İran milleti aleyhine komplolarına işaret ederek, İran gençlerinin ilahi güce dayanarak ve İran milletinin himmeti ile ilerleyeceğini, bu komploların her dönemde olduğunu fakat her zaman İran İslam Cumhuriyeti’nin kazanıp, Amerika’nın yenildiğini ve gelecekte de böyle olacağını söyledi.

Ayetullah Hamaney, her alanda İran İslam Cumhuriyeti’nin elinin dolu olduğunu hatırlattı ve İran İslam Cumhuriyeti’nin, adı “dini demokrasi” olan ve fikir ve inan olarak oldukça sağlam bir yol ve bilimsel açıdan da uygulanabilir yeni bir düşünceyi dünyaya sunmuş olmasının buna bir örnek olduğunu söyledi.

Hamaney, düşmanların İran’ın uygulanabilir ve sağlam bir yol olan bu yeni siyasi düşüncesinin bir olgu haline dönüşmesinden kaygılandıklarını ve Amerika’nın bu sebeple halk kıyamlarını ve Wall Street hareketini kontrol etmeye çalıştığını, İran aleyhine gülünç senaryo ile İran’ı terörizm ile bağlantılamaya çalışmakla mantıksız ve yanlış hareket ettiğini fakat dünyada ilim irfan sahibi olan herkesin bu senaryoyu reddettiğini söyledi.

Ayetullah Hamaney, Wall Street hareketlerini gölgelemenin ve İran İslam Cumhuriyeti’ne baskının Amerika’nın bu senaryoyu hazırlamaktaki hedeflerinden olduğuna işaret ederek, Amerika’nın bu şekilde İran’ı terörizm ile bağlantılamayı amaçladıklarını fakat bugün dünyadaki büyük teröristin Amerika olduğunu söyledi.

Hamaney, “Elimizde Amerika’nın İran’da ve Ortadoğu’da terörü ve teröristleri himaye ettiğine dair 100 belge bulunuyor. Dünya kamoyuna sunduğumuzda, bu belgeler Amerika’nın ve insan hakları iddiacılarının ve terörle savaş iddiacılarının haysiyetlerini yok edecektir” dedi.

Ayetullah Hamaney, konuşmasında ayrıca müslüman milletleri de ihtilaflara karşı uyardı.

Bu haber 1,327 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,525 µs