En Sıcak Konular

'Sert yaptırımlar yolda'

3 Kasım 2011 10:36 tsi
'Sert yaptırımlar yolda' İngiliz Financial Times gazetesi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yapılan görüşme sonrasında Türkiye'nin Suriye'ye karşı uçuşa yasak bölge gibi sert yaptırımlara sıcak baktığını aktardı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşen Ingiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'nin Suriye'de 7 aydır devam eden karışıklık nedeniyle tutumunu sertleştirerek Şam'a karşı yeni yaptırımlara hazırlandığını belirtti . Daniel Dombey'in imzasını taşıyan haberde Davutoğlu'nun "Suriye rejimi halkına saldırıyor. Bu kabul edilemez. Yan kapımızda böyle olaylar gördüğümüzde hiçbir zaman sessiz kalmayız" sözleri aktarıldı.

TUTUM SERTLEŞİYOR

Davutoğlu'nun Türkiye'nin tampon veya uçuşa yasak bölge uygulaması konusundaki düşünceleri sorulduğunda "Umuyoruz ki buna ihtiyaç kalmaz. Ama insani kaygılar çok önemli" dediği kaydedildi. Dışişleri Bakanının bu sözleri için de "Türkiye, ağustosta Suriye'ye uygulanacak uçuşa yasak bölgeyi reddediyordu. Ama şimdi sıcak bakıyor. Bu da Ankara'nın Şam'a karşı tutumunun sertleştiğinin göstergesi" yorumu yapıldı.

WASHINGTON MEMNUN

Türkiye'nin Suriye konusundaki duruşunun ABD yönetimi tarafından memnuniyetle karşılandığı belirtilen haberde Davutoğlu'nun Suriye ordusundan kaçan muhalif askerlerin Türk topraklarından operasyon yürüttüklerini reddettiği belirtildi. Davutoğlu'nun ayrıca Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın "Uluslararası müdahale olursa Suriye, Afganistan'a döner" sözlerine katılmayarak "Doğru örnek 1980 ve 90'ların doğu Avrupası'dır. O dönemde yaşananları doğru anlamayanlar iktidarlarını kaybetti" sözlerine yer verildi.

Suriye, Arap Birliği'nin teklifini kabul etti

ARAP Birliği, Suriye'deki karışıklığın son bulması için Şam yönetimi ile yaptığı bir dizi görüşmenin ardından dün Mısır'ın başkenti Kahire'de merkezinde olağanüstü toplandı. Arap Birliği dışişleri bakanları nezdinde düzenlenen acil toplantıda Şam yönetimi ile varılmaya çalışan çözüm konusundaki nihai karar üzerinde anlaşılmaya varıldığı bildirildi. Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Suriye ve Arap Bakanlar Komitesi'nin ülkedeki duruma ilişkin nihai ortak belge üzerinde anlaştığını duyurdu. Ancak detay verilmedi.

Mezhep çatışması riski giderek büyüyor


SURIYE'DE Devlet Başkanı Beşar Esad karşıtları 7 aydır sürdürdükleri gösterilerine devam ederken bölgeden gelen haberlerde mezhep çatışması neticesinde 9 Alevi ile en az iki Sünni'nin öldüğü belirtildi. İlk habere göre Humus kentinde önceki akşam 9 Alevi kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldüğü yönde oldu. Dün ise yine Humus kentinde 9 kişinin öldürüldğü belirtildi. Bu kişiler arasında Sünni işçilerin bulunması da bazı haber siteleri tarafında "mezhep çatışmasına kan bulştı" olarak yorumlandı.

sabah

Bu haber 837 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,904 µs