En Sıcak Konular

Bakanlıktan BBP'ye Ayasofya reddi!

3 Kasım 2011 09:43 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Başkanlığınca Ayasofya Müzesi’nde bayram namazı kılma talebinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından olumsuz cevaplandığı öğrenildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan BBP İstanbul İl Başkanı Ekrem Dörtbudak, Sümela Manastırı'ndaki ayini emsal göstererek, kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi. BBP İstanbul İl Başkanı Ekrem Dörtbudak imzalı yapılan açıklamada, Trabzon’daki müze ve ören yeri kanununa tabi Sümela Manastırı'nda Rum vatandaşların ve turistlerin katılımıyla gerçekleşen ayin emsal gösterilerek, “Bizim de ibadet etme özgürlüğü içerisinde değerlendirdiğimiz ayine emsal teşkil ettiğini düşündüğümüz Ayasofya'da bayram namazı talebimiz karşılıksız bırakılmıştır. Kanunlarla koruma altına alınmış yapıların her birine ayrı uygulamalar yapılması bizlere manidar gelmektedir.” denildi.

Bursa’nın İznik ilçesinde bulunan Ayasofya Müzesi restore edilip cami olarak Kurban Bayramı’nda ibadete açıldığı hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebi doğrultusunda tarihi yapının ibadete açılacağını açıkladı. Bu çalışmaya emeği geçen tüm yetkililere teşekkürü borç biliyoruz ancak Bursa’nın İznik ilçesinde bulunan Ayasofya Camii için gösterilen özenin, Türk milleti için öncelikle İstanbul’un fethinin simgesi ve mührü olan, Fatih Sultan Mehmet Han’ın vasiyetiyle koruma altına aldığı Ayasofya Camii için de gösterilmesini arzu etmekteyiz. İznik Ayasofya Müzesi'nin cami olarak tahsisine veya Sümela Manastırı'nın ibadete açılmasını mümkün kılan kanunlar kapsamına Ayasofya Müzesi'nin de sokulup bayram namazının Ayasofya Camii'nde kılınmasını istediğimizi halkımızın vicdanına ve Kültür Bakanlığı yetkililerine bildiririz.”



CİHAN



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,650 µs