En Sıcak Konular

Adaylığı reddedilen eski genelev çalışanı, vekilliğin peşini bırakmıyor

10 Haziran 2007 17:37 tsi
Bağımsız milletvekili adaylığı başvurusu milletvekili aday adaylığı şartlarını taşımadığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından reddedilen eski genelev çalışanı Ayşe Tükrükçü, Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi gönderdi.

     Tükrükçü, itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu’na ulaştırılmak üzere İstanbul İl Seçim Kurulu’na teslim etmeden önce Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bolan ve bağımsız milletvekili adaylığı devam eden eski genelev çalışanı Saliha Ermez ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.
      "Ben Türkiye Cumhuriyeti’nde kimsenin namusuna, duluna, yetimine göz koymadım. Kimsenin malını çalmadım, kimseyi dolandırmadım" diyen Tükrükçü, 1993 yılında eşi tarafından sokakta erkeklere pazarlandığı için kısa süreli bir ceza aldığını söyledi.
      Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bolan da, Tükrükçü’nün, eski TCK’nın 419. maddesi uyarınca ceza aldığını ve bu durumun 2839 sayılı
      Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 11. maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle milletvekili seçilemeyeceğine karar verildiğini ifade etti.
      Bolan, Anayasa’nın milletvekili seçilme yeterliliğinden bahsederken sayılan yüz kızartıcı suçların "zimmet", "irtikap", "rüşvet", "hırsızlık", "dolandırıcılık" ve "sahtecilik" olduğunu belirterek, "Anayasa’nın 76. maddesinde bir kadının sokakta satılmasının, fuhuşa sürüklenmesinin ve bundan dolayı ceza almasının yüz kızartıcı bir suç olduğunu belirten bir madde yok" dedi.
      Yüksek Seçim Kurulu’nun 12 Şubat 1985 tarihli kararında "yüz kızartıcı suçların maddede sayılanlarla sınırlı olduğu, ’gibi’ sözcüğünden hareketle bunların yerine yenilerinin eklenemeyeceğine karar verildiğini" ifade eden Bolan, burada seçilmeye engel bir durumun söz konusu olmadığını öne sürdü.
      Bolan, eski genelev çalışanı Saliha Ermez’in İstanbul 1. bölgeden, Ayşe Tükrükçü’nün ise 2. bölgeden bağımsız milletvekili aday adayı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
      "Ayşe Tükrükçü hanımın sokakta kocası tarafından satılması bir yüz kızartıcı suç olarak algılanıyor. Ama Saliha Hanım genelevde çalışıyor.
      Genelevde devletin gözetiminde, devletin kontrolünde, çalışanlardan devletin de vergi kazanarak ve buradan da vergi rekortmeni çıkararak satışa sunulması bir yüz kızartıcı suç olmuyor. Onun adaylığı devam ediyor." Tükrükçü, daha sonra karara itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu’na iletilmek üzere İl Seçim Kurulu’na sundu.
     


Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,571 µs