En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun suçladığı vekil konuştu

2 Kasım 2011 20:11 tsi
AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Erciş Belediye Başkanı olarak görevde bulunduğu 7 yıllık sürede ruhsat verdiği binalardan hiçbirinin yıkılmadığını ifade etti.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi,CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Van depremiyle ilgili kendisi hakkındaki iddialara cevap vererek, ''Erciş Belediye Başkanı olarak görevde bulunduğum 7 yıllık sürede ruhsat verdiğimiz binalardan hiçbiri yıkılmamıştır'' dedi.

Çiftçi, yaptığı yazılı açıklamada, Van depremine ilişkin bilgiler verdi. ''Bu boyutta bir felaketin karşısında öncelikli olan, yerde yatan cenazeyi kaldırmak, yaraları sarmak, halkın ihtiyaçları için seferber olmaktır'' ifadesini kullanan Çiftçi, yardımlaşma ve dayanışmaya en çok ihtiyaç olduğu günlerde, mesnetsiz suçlamalarla zaman geçirenlere cevap vermekte güçlük çektiğini anlattı.

Erciş Belediye Başkanı olarak görevde bulunduğu 7 yıllık süre içerisinde, inşaat ruhsatı verdiği binalardan hiçbirinin yıkılmadığını öne süren Çiftçi, şu görüşleri ifade etti:

''Görevde bulunduğum süreç içerisinde imar mevzuatı ve ruhsat mevzuatı tavizsiz bir şekilde uygulanmıştır. Erciş'in imar planı 1989'da yapılmış olup, daha sonra bir kez revizyon görmüştür. Bu plan, bölgelere göre 6, 5, 4 ve 3 kat şeklinde imarda düzenlenmiştir.

Sayın, Kılıçdaroğlu, grup konuşmasında yıkılan binalarla ilgili asılsız birtakım iddialarda bulunup, bir grubun asılsız iddia ve iftiralarını gündeme taşımıştır.

Bir taraftan kat artırımlarının yanlış olduğunu ifade ederken, diğer taraftan Erciş'te çeşitli mahallelerde kat artırım talepleri Salihiye Mahallesi Kumtepe mevkiinde 3 kattan 6 kata, Tekevler Mahallesi sanayi bölgesinde 1 kattan 6 kata, yine Salihiye Mahallesinde imar tadilat talebi, imardatarımarazisi olarak ayrılan arazilerin vasfının değiştirilerek kendilerine imar izni verilmesi ve yine o müteahhit firmalardan birisi, bizden önceki dönemde tarım arazisine kaçak inşaatlar yapmış, bizden de bu kaçak inşaata ruhsat talebinde bulunmuştur. Talebi reddedilince bunlar aynı gurupta yer almışlardır. Ayrıca milletvekili seçimlerinde aday adayı olanlarla ve aday olamayan bir milletvekilimizin milletvekilliği adaylık sürecimizi baltalamaya çalışmak için asılsız iddia ve iftiralarda bulunmuşlardır. Bunun gibi defalarca asılsız müracaatlarda bulunulmuş, bu ve önceki tüm iddialar müfettişlerce incelenmiş, yapılan bütün işlemlerin yasaya uygun, iddiaların asılsız ve iftira olduğu ortaya çıkmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu yine eksik bilgi, belge ve yönlendirmelerle haksız talepte bulunan insanların sözcüsü konumuna düşmüştür. Bu çok büyük bir çelişkidir. Bunların tümü belgelidir. İsteyen herkese bu talepler ve verilen cevapları gönderilebilir.

Deprem felaketinde ise Belediye Başkanı olduğum dönem içerisinde yapıldığı iddia edilen, 3 kattan 6 katta çıkarılıp ve bu nedenle yıkılan tek bir bina dahi söz konusu değildir. Bu dönemde yapı ruhsatı verilerek yapılan sadece bir bina ağır hasar görmüştür. Bunun için de yıktırılmıştır. Yıkılan binaların tamamı benim dönemim dışında yapılan binalardır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu iddiaları da tamamen asılsızdır. Ayrıca önemli olan binaların ruhsatlarının imar ve ruhsat mevzuatına uygun olmasıdır, yapımına ilişkin olarak da teknik elemanların, fenni mesullerin denetim elemanlarının ve firmaların sorumluluğundadır. Yasal süreç başlamıştır. Sorumluluğu olan herkes hukuk önünde hesabını verecektir.''

aa


Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,807 µs